Forel van de bbq met appel salsa

Deze hele vis van de BBQ smaakt heerlijk in combinatie met de frisse appel salsa

Ingredienten
2 schoongemaakte forellen (o.a. te koop bij AH)
100 ml druivenpitolie
1 steranijs
2 gedroogde kleine chili’s
1 teentje knoflookteentje
3 kardemom peulen (poeder kan eventueel ook)
 
Appel salsa:
50 ml druivenpitolie
sap van halve citroen
1 appel
1 kleine rode ui
halve rode peper
klein handje verse munt
peper en zout
 
Bereiding
Bereid de bbq voor tot deze goed heet is. Verwarm 100 ml druivenpitolie met steranijs, gedroogde chili’s, doorgesneden knoflookteentje en kardemom peulen op laag vuur voor ongeveer 10 minuten.
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd zo fijn mogelijk. Schil en snijd de appel in blokjes en snipper de rode ui. Meng met het citroensap en de rest van de druivenpitolie. Snijd de verse munt fijn en vermeng met de rest van de appel salsa. Breng op smaak met peper en zout.
 
Forel-van-de-bbq
Forel-van-de-bbq
Forel-van-de-bbq
Forel-van-de-bbq
 
 
Besmeer de forellen aan beide kanten en ook aan de binnenkant met de warme olie. Leg de vis op de hete bbq en laat rustig liggen. Als je de vis meteen gaat verplaatsen, zal de vis aan het rooster blijven plakken. Besmeer de vis nog enkele keren met een beetje van de olie. Draai de vis na ongeveer 10 minuten heel voorzichtig met een grote tang om. Met een spatel zal de huid van de forel kapot gaat en dat zou zonde zijn. Serveer de forellen met de appel salsa en bijvoorbeeld een groene salade.
 
 
13 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.