Forel van de bbq met appel salsa

Deze hele vis van de BBQ smaakt heerlijk in combinatie met de frisse appel salsa. Makkelijk te bereiden en groots smaakeffect.

Hoofdgerecht

ingrediënten

voor 0

Bereiding

  1. Bereid de bbq voor tot deze goed heet is.

  2. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd zo fijn mogelijk.

  3. Schil en snijd de appel in blokjes en snipper de rode ui. Meng met het citroensap en de rest van de druivenpitolie.

  4. Snijd de verse munt fijn en vermeng met de rest van de appel salsa. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Besmeer de forellen aan beide kanten en ook aan de binnenkant met de warme olie.

  6. Leg de vis op de hete bbq en laat rustig liggen. Als je de vis meteen gaat verplaatsen, zal de vis aan het rooster blijven plakken. Besmeer de vis nog enkele keren met een beetje van de olie. Draai de vis na ongeveer 10 minuten heel voorzichtig met een grote tang om. Met een spatel zal de huid van de forel kapot gaat en dat zou zonde zijn.

  7. Serveer de forellen met de appel salsa en bijvoorbeeld een groene salade.

Heeft het gesmaakt?
20 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!