Vis recepten

Vis recepten

Heerlijke recepten met vis en zeevruchten uit de oven, pan of bbq. Een lekker gegrilde witvis of vispannetje. Je vindt hier voorgerechten en hoofdgerechten zoals zalm uit de oven, paella met garnalen, ovenschotel met tonijn of krabsalade. Maar denk ook eens aan mosselen of coquilles!

Visburger met dillesaus
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3 stuks
  • *

Smeuïge visburger gemaakt van witvis op een broodje met tomaat, augurk en een snelle dillesaus. Ook ideaal voor op de BBQ.

Spaghetti puttanesca
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Het perfecte gerecht dat je met voorraadkast ingrediënten snel op tafel kan zetten en met seizoensingrediënten nóg lekkerder kan maken. Klaar in 25 minuten.

Zalm met pesto en groenten
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Makkelijke maaltijd met zalm en een Italiaanse twist die je in een paar minuutjes gemaakt hebt en waarbij de oven vervolgens het werk doet.

Ovenschotel met vis en puree
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke ovenschotel met stukken vis, verschillende groente en kruidige aardappelpuree

Zalmrolletjes met komkommer
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 10 stuks
  • *

Lekker hapje van zalm met komkommer gevuld met een frisse roomkaasvulling en een crunch van walnoot.

Noedelsoep met garnalen
  • Voorgerecht
  • 10 min + 10 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke kokos noedelsoep met garnalen, taugé en rijstnoedels. Glutenvrij en klaar in slechts 20 minuten.

Nasi met pittige garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Kruidige rijst met knapperige taugé en in sambal gebakken garnalen. Lekker met bosuitjes. Klaar in 30 minuten.

Knapperige filodeeg pizza met zalm
  • Hapjes en snacks
  • 15 min
  • 2 stuks
  • *

Een leuk hapje om te serveren tijdens een borrel. Een krokante bodem van filodeeg belegd met gerookte zalm, mascarpone en geroosterde pijnboompitjes.

Bruschetta’s met zalm
  • Hapjes en snacks
  • 25 min
  • 10 stuks
  • *

Krokante gegrilde ciabatta brood met een frisse topping van roomkaas, komkommer en zalm. Lekker bij de borrel.

Coquilles met avocado doperwtenpuree
  • Voorgerecht
  • 40 min
  • 6 personen
  • *

Maak indruk met kerst of oud op nieuw met deze chique amuse van coquille met krokante pancetta

Zalmrollade met groene asperges
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een feestelijk hoofdgerecht voor kerst of tijdens een diner van opgerolde zalm met ricotta, dille en asperges en een crunch van hazelnoot

Zalmcocktail met avocado
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijk voorgerecht met zalm, avocado en komkommer en bovendien lactosevrij en koolhydraatarm.

Garnalencocktail maken
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Frisse garnalencocktail in een glaasje met een makkelijke zelfgemaakte dressing en partjes sinaasappel. Een heerlijk klassiek voorgerecht dat leuk is om te maken voor een feestelijk (Kerst) diner.

Sliptongetje met Serranoham
  • Voorgerecht
  • 50 min + 10 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Maak ook eens dit heerlijke recept van een sliptongetje met serranoham. Begin het kerstdiner of ander feestelijk diner goed met deze vis met een krokant laagje van serranoham op een laagje puree.

Garnalentartaar met ananas
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 2 stuks
  • *

Deze tartaar is een heerlijk fris voorgerecht door de combinatie van ananas, limoen samen met garnaal

Tonijn tataki met sesamkorstje
  • Voorgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Mooi voorgerecht van verse en smaakvolle tonijn tataki met sesamkorstje van witte en zwarte sesam. Heerlijk geserveerd met komkommerlinten en avocadocrème.

Garnalen in knoflook (gambas al ajillo)
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 schaaltjes
  • *

Een heerlijk tapasgerecht met garnalen, knoflook en naar smaak chilipeper. Dit Spaanse basis gerecht is lekker als borrelhapje.

Zalmcarpaccio met roomkaas
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Dunne plakjes zalm met een bolletje roomkaas met citroen en dille gegarneerd met zelfgemaakte croutons

Plaattaart met zalm
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min
  • 3 personen
  • *

Heerlijk recept voor plaattaart met zalm. Gemaakt van bladerdeeg en lekker belegd met broccoli en gorgonzola is dit een soort makkelijke pizza.

Oosterse roerbak met vis
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Lekker veel geroerbakte groenten geserveerd met Oosters gemarineerde stukjes vis, lekker met rijst

Noedels in kokossaus met zalm
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Dit noedelrecept is een heerlijke combinatie van kokos, limoen en rode peper geserveerd met een stukje gebakken zalm

Risotto met garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke smeuïge risotto met tomaat en gebakken garnalen met optioneel een lekkere spicy touch

Vis met sesamkorst
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Vis in een krokante korst van sesam met een Oosterse twist, door de korst blijft de vis lekker mals en niet droog

Paella kroketjes
  • Hapjes en snacks
  • 45 min
  • 12 stuks
  • *

Deze kroketjes gevuld met paella rijst zijn ideaal om een restje paella mee op te maken of als lekkere Spaans hapje op een feestje