Vis en zeevruchten

Heerlijke vis recepten en zeevruchten voor in de pan, oven of BBQ. Voorgerechten en hoofdgerechten met vis zoals zalm met pesto, garnalencocktail, kabeljauw in filodeeg en nog veel meer. Maar ook mosselen en coquilles.

Zalm met amandelkorst
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 10 min oventijd
  • 2 personen
  • **

Heerlijke zalm met krokante en kruidige korst uit de oven met boontjes en puree, een heerlijk en makkelijke kerstrecept of voor tijdens een diner

Spaghetti met coquilles
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Pasta in roomsaus met knoflook en erwtjes met gebakken coquilles (sint jakobsschelpen). Een ideaal recept om te serveren tijdens een etentje of met Kerst.

Oosters zalm gourmetpannetje
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 2 pannetjes
  • *

Het is lekker gourmetten met dit makkelijke Oosters zalmpannetje met verse zalm, sojasaus en bosui.

Ovenschotel met tonijn
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Heerlijke Italiaanse ovenschotel met pasta, tonijn uit blik en aubergine onder een gegratineerd laagje kaas

Mosselen koken op klassieke wijze
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2-3 personen
  • **

Makkelijke basisrecept voor mosselen met groenten gekookt in witte wijn inclusief veel handige tips en stap voor stap foto’s

Pad thai
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 2-3 personen
  • **

Heerlijk Thais recept voor deze roerbak met noedels, garnalen en zelfgemaakte pad thai saus gemaakt met ingrediënten verkrijgbaar in de supermarkt

Sashimi salade met wasabi dressing
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere frisse salade met rauwe vis, komkommer en een pittige wasabi dressing

Gegrilde zalm met salsa
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Hoe lekker en kleurrijk is dit gerecht! Heerlijk gegrilde zalm met een frisse salsa van o.a. mango en komkommer geserveerd met rijst

Quiche met zalm en spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekkere quiche van bladerdeeg met een vulling van spinazie en zalm, een heerlijke combinatie!

Pasta met garnalen en spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke romige spaghetti met spinazie en gebakken garnalen, een makkelijke en snelle maaltijd.

Salade niçoise
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Makkelijk recept voor de klassieke Franse salade niçoise met haricots verts, krieltjes, ei en tonijn

Pastasalade met garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 à 4 personen
  • *

Lauwwarme salade met fusilli pasta met knoflookgarnalen en rode pesto, lekker als lunch of lichte maaltijd

Preipannetje met zalm
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijk pannetje met een romig mengsel met prei en champignons met daarin stukjes zalmfilets gegaard

Aspergemousse in een glaasje
  • Voorgerecht
  • 25 min + 1 uur opstijven
  • 2 a 3 stuks
  • **

Leuk voorgerechtje of amuse van een zachte mousse van asperges en slagroom geserveerd met gerookte zalm

Pasta met witte asperges
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Lekker romig pastagerecht van tagliatelle in een mascarpone saus met citroen en stukjes witte asperge

Zalm spinazie lasagne
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Makkelijke verse lasagne met laagjes romige spinazie, plakjes tomaat en zalm, een heerlijke combinatie van pasta, groenten en vis

Vis met kruidenkorstje en paprikasaus
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • **

Lekkere maaltijd van vis met een krokant kruidenkorstje uit de oven geserveerd in een romige paprikasaus

Broccolirijst met zalm
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Een makkelijk koolhydraatarm gerecht van broccolirijst met zalm gemarineerd in teriyakisaus. Lekker en licht.

Rolletjes van gerookte zalm
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 10 stuks
  • *

Heel makkelijk hapje of voorgerecht van opgerolde plakjes zalm met groenten en een frisse citroenmayo

Gevulde kerst eieren met zalm
  • Hapjes en snacks
  • 30 min
  • 8 stuks
  • **

Gevulde eitjes zijn bijna altijd wel een succes en deze zijn extra feestelijk door de toevoeging van gerookte zalm en granaatappel

Vissoep
  • Voorgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Deze makkelijke maar verse vissoep zit vol met lekkere ingrediënten zoals groenten, macaroni, visbouillon en garnalen. Ook perfect als lichte maaltijd.

Zalmbonbons
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 4 stuks
  • **

Deze bonbons van gerookte zalm zijn gevuld met een romig mengsel met Hollandse garnalen, een perfect hapje of amuse

Trio van vis voorgerechten
  • Voorgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Serveer een lekkere trio van vis als voorgerecht bestaande uit een garnalen tartaar, krabsalade en een zalmbonbon

Taco’s met krokante vis en mango
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3-4 personen
  • **

Lekkere combi van koolsalade en krokante kibbeling in een wrap of taco met frisse mango