Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gado gado met rijst

Deze vegetarische gado gado uit de Indonesische keuken is een heerlijke combi van verschillende groenten, gekookt ei, rijst en een heerlijke pindasaus!

Ingrediënten
  • 300 gr witte rijst
  • 4 eieren (gekookt)
  • 1 komkommer
  • 500 gr sperziebonen
  • 250 gr taugé
  • 1 zak cassave kroepoek
  • 2 eetlepels gebakken uitjes
  • olie (Wok)
  • 250 gr tempeh (of tofu) (Optioneel)
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
Pindasaus
  • 1 sjalotje
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels ketjap
  • 250 ml melk (soja)
  • 150 gr pindakaas
  • 1 teentje knoflook

Bereiding
Snipper het sjalotje en de knoflook heel fijn en fruit aan in een steelpan met een klein scheutje olie of boter. Voeg de ketjap toe en roer er door heen. Giet de sojamelk er bij en verwarm deze. Roer de suiker er door tot deze is opgelost en daarna ook de pindakaas en de sambal. Laat de pindasaus ietsjes indikken.

Kook de rijst gaar in een pan met water. Kook ook de sperziebonen ca 10 minuutjes in een pan met water, ze mogen nog best een beetje knapperig en beetgaar zijn. Snijd de tempeh in plakken en daarna in stukken en bak deze in een pan met een scheutje wokolie 5 minuten op hoog vuur, voeg eventueel de laatste minuut nog een scheutje ketjap toe voor extra smaak en kleur.

Snijd de komkommer doormidden in de lengte en verwijder eventueel het waterige gedeelte en snijd in plakjes. Schep wat rijst op een bord en vervolgens wat sperziebonen, tauge, komkommer, tempeh en een gehalveerd ei. Schep wat van de warme pindasaus er op en serveer de gado gado met wat kroepoek en gebakken uitjes.

Is je pindasaus te dik geworden? Voeg dan een beetje melk of water toe. Probeer ook eens andere groenten in dit gado gado recept zoals wortel, kool of paksoi.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×