Indonesische gado gado

Makkelijk recept: vegetarische gado gado uit de Indonesische keuken met verschillende groenten, gekookt ei, rijst en een heerlijke pindasaus!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Pindasaus

Bereiding

 Snipper het sjalotje en de knoflook heel fijn en fruit aan in een steelpan met een klein scheutje olie of boter. Voeg de ketjap toe en roer er door heen. Giet de sojamelk er bij en verwarm deze. Roer de suiker er door tot deze is opgelost en daarna ook de pindakaas en de sambal. Laat de pindasaus ietsjes indikken.

 Kook de rijst gaar in een pan met water. Kook ook de sperziebonen ca 10 minuutjes in een pan met water, ze mogen nog best een beetje knapperig en beetgaar zijn. Snijd de tempeh in plakken en daarna in stukken en bak deze in een pan met een scheutje wokolie 5 minuten op hoog vuur, voeg eventueel de laatste minuut nog een scheutje ketjap toe voor extra smaak en kleur.

 Snijd de komkommer doormidden in de lengte en verwijder eventueel het waterige gedeelte en snijd in plakjes. Schep wat rijst op een bord en vervolgens wat sperziebonen, tauge, komkommer, tempeh en een gehalveerd ei. Schep wat van de warme pindasaus er op en serveer de Indonesische gado gado met wat kroepoek en gebakken uitjes.

 Tip: is je pindasaus te dik geworden? Voeg dan een beetje melk of water toe. Probeer ook eens andere groenten in dit gado gado recept zoals wortel, kool of paksoi.

224 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.