Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Indonesische gado gado

Makkelijk recept: vegetarische gado gado uit de Indonesische keuken met verschillende groenten, gekookt ei, rijst en een heerlijke pindasaus!

Ingrediënten
Pindasaus

Bereiding

 Snipper het sjalotje en de knoflook heel fijn en fruit aan in een steelpan met een klein scheutje olie of boter. Voeg de ketjap toe en roer er door heen. Giet de sojamelk er bij en verwarm deze. Roer de suiker er door tot deze is opgelost en daarna ook de pindakaas en de sambal. Laat de pindasaus ietsjes indikken.

 Kook de rijst gaar in een pan met water. Kook ook de sperziebonen ca 10 minuutjes in een pan met water, ze mogen nog best een beetje knapperig en beetgaar zijn. Snijd de tempeh in plakken en daarna in stukken en bak deze in een pan met een scheutje wokolie 5 minuten op hoog vuur, voeg eventueel de laatste minuut nog een scheutje ketjap toe voor extra smaak en kleur.

 Snijd de komkommer doormidden in de lengte en verwijder eventueel het waterige gedeelte en snijd in plakjes. Schep wat rijst op een bord en vervolgens wat sperziebonen, tauge, komkommer, tempeh en een gehalveerd ei. Schep wat van de warme pindasaus er op en serveer de Indonesische gado gado met wat kroepoek en gebakken uitjes.

 Tip: is je pindasaus te dik geworden? Voeg dan een beetje melk of water toe. Probeer ook eens andere groenten in dit gado gado recept zoals wortel, kool of paksoi.

Indonesische gado gado

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×