Geroosterde noten met Ras el Hanout uit de airfryer
Heerlijke geroosterde noten die je zelf eenvoudig roostert in je airfryer samen met de heerlijke Ras el Hanout kruidenmix.
15 M + 30 M afkoeltijd
Ingrediënten
Voor porties
-
50 gr ongebrande amandelen ( ongezouten )
-
100 gr ongebrande pecannoten ( ongezouten )
-
100 gr ongebrande cashewnoten ( ongezouten )
-
snuf zeezout
-
1 el theelepel rashanout kruiden
-
1 eetlepel milde olijfolie
Benodigdheden
-
airfryer
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Plaats de noten in een schaaltje en voeg (indien je ongezouten noten hebt gekocht) een snufje zeezout, 1 theelepel Ras el Hanout kruiden en 1 eetlepel milde olijfolie toe.
-
Zet de airfryer op 150° graden en bak de noten voor 5 minuten. Schud de noten daarna goed door elkaar en bak nogmaals voor 5 minuten. Vind je ze al vrij donker worden? Verkort dan de baktijd, want ze garen nog na.
-
Zodra de noten klaar zijn, verplaats je ze naar een bord of schaal en laat je ze minstens 30 minuten afkoelen zodat de vrijgekomen oliën terug kunnen trekken in de noten. Bewaar ze in een afgesloten pot.
-
Tips: De noten hebben een subtiele Ras el Hanout smaak. Je kunt er naar eigen smaak iets meer Ras el Hanout kruiden bij doen.
-
Voeg eventueel wat pompoenpitten toe aan het mengsel als je het voor de 2e keer in de airfryer zet.
-
Kies zelf of je de amandelen met/zonder schilletje koopt. Het maakt voor het recept niet uit.
-
Eet de aanbevolen maximale 25 gram noten per dag. Noten zijn gezond, maar wel vet. Lees hier meer over hoe gezond noten zijn.
-
Heb je geen airfryer, maar lijkt je dit wel lekker? Je kunt dit ook in de oven maken. Check de juiste oventijden per noot in deze blog over hoe gezond noten zijn.
Heeft het gesmaakt?
22 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Gezonde recepten