Gevulde champignons met truffelrisotto
Een heerlijk vegetarisch hapje uit de oven van gevulde champignons met risotto met truffelsmaak.
40 M + 15 M oventijd
Ingrediënten
Voor stuks
-
100 gr risotto
-
400 gr middelgrote champignons ( ca. 10 stuks )
-
2 eetlepels truffelolie
-
40 gr geraspte Parmezaanse kaas
-
Scheut witte wijn
-
1 sjalotje
-
250 ml warme groentebouillon
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snipper het sjalotje en fruit aan in een pannetje met een beetje boter of olie. Voeg de risottorijst toe en bak een paar minuten mee. Blus af met een scheutje wijn en wacht tot de wijn is opgenomen.
-
Verwarm ondertussen de oven voor op 220° graden.
-
Voeg dan een scheutje bouillon toe en laat opnemen door de rijst. Herhaal dit tot de risotto beetgaar is (ca. 20 minuten). Als de risotto beetgaar is, roer je de truffelolie er door en ¾ van de kaas.
-
Verwijder de steeltjes van de champignons en leg ze met het gat naar boven in een ovenschaal. Schep in iedere champignon een beetje risotto. Bestrooi met kaas en gratineer 10 tot 15 minuten in de oven. Garneer eventueel met een beetje peterselie.
-
Dit recept is ook ideaal om een restje risotto mee op te maken.
-
Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.
Heeft het gesmaakt?
66 stemmen
Ook lekker