Gevulde champignons met truffelrisotto

Een heerlijk vegetarisch hapje uit de oven van gevulde champignons met risotto met truffelsmaak.

Hapjes en snacks 40 min + 15 min oventijd

ingrediënten

voor 10 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper het sjalotje en fruit aan in een pannetje met een beetje boter of olie. Voeg de risottorijst toe en bak een paar minuten mee. Blus af met een scheutje wijn en wacht tot de wijn is opgenomen.

  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 220° graden.

  3. Voeg dan een scheutje bouillon toe en laat opnemen door de rijst. Herhaal dit tot de risotto beetgaar is (ca. 20 minuten). Als de risotto beetgaar is, roer je de truffelolie er door en ¾ van de kaas.

  4. Verwijder de steeltjes van de champignons en leg ze met het gat naar boven in een ovenschaal. Schep in iedere champignon een beetje risotto. Bestrooi met kaas en gratineer 10 tot 15 minuten in de oven. Garneer eventueel met een beetje peterselie.

  5. Dit recept is ook ideaal om een restje risotto mee op te maken.

  6. Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Heeft het gesmaakt?
65 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!