Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gevulde champignons met truffelrisotto

Een heerlijk vegetarisch hapje uit de oven van gevulde champignons met risotto met truffelsmaak.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Snipper het sjalotje en fruit aan in een pannetje met een beetje boter of olie. Voeg de risottorijst toe en bak een paar minuten mee. Blus af met een scheutje wijn en wacht tot de wijn is opgenomen. Voeg dan een scheutje bouillon toe en laat opnemen door de rijst. Herhaal dit tot de risotto beetgaar is (ca. 20 minuten. Verwarm ondertussen de oven op 220 graden. Als de risotto beetgaar is roer je de truffelolie er door en ¾ van de kaas.

 Leg de champignons in een ovenschaal en verwijder de steeltjes. Schep in iedere champignon een beetje risotto. Bestrooi met kaas en gratineer 10 tot 15 minuten in de oven. Garneer eventueel met een beetje peterselie.

 Dit recept is ook ideaal om een restje risotto mee op te maken.

gevulde-champignons-met-risotto

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

×