Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gevulde champignons uit de oven

Een aanrader: grote gevulde champignons met pesto, kaas en pijnboompitten ook lekker bij de tapas

 
Ingrediënten
8 grote champignons
2 eetl groene pesto
4 eetl geraspte kaas
1 sjalotje
peper en zout
3 eetl pijnboompitten
1 eetl olijfolie
 
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de champignons schoon en haal de stelen er uit. Snipper het sjalotje en de champignonstelen fijn, verhit de olijfolie in een pannetje en bak 2 minuten aan en breng op smaak met peper en zout. Schep als het vocht grotendeels verdampt is het mengsel uit het pannetje in een kom. Rooster de pijnboompitten in een pannetje in ongeveer 2 minuten bruin. Voeg de pesto, kaas en pijnboompitten toe aan het kommetje met de champignonstelen en roer goed door. Schep in elke champignon een schep van het mengsel en zet ze in een schaaltje 10 minuten in de oven.
 
Beoordeling (642 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread