Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gevulde champignons uit de oven

Een aanrader: grote gevulde champignons met pesto, kaas en pijnboompitten ook lekker bij de tapas

 
Ingrediënten
8 grote champignons
2 eetl groene pesto
4 eetl geraspte kaas
1 sjalotje
peper en zout
3 eetl pijnboompitten
1 eetl olijfolie
 
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de champignons schoon en haal de stelen er uit. Snipper het sjalotje en de champignonstelen fijn, verhit de olijfolie in een pannetje en bak 2 minuten aan en breng op smaak met peper en zout. Schep als het vocht grotendeels verdampt is het mengsel uit het pannetje in een kom. Rooster de pijnboompitten in een pannetje in ongeveer 2 minuten bruin. Voeg de pesto, kaas en pijnboompitten toe aan het kommetje met de champignonstelen en roer goed door. Schep in elke champignon een schep van het mengsel en zet ze in een schaaltje 10 minuten in de oven.
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×