Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gevulde champignons uit de oven

Een aanrader: grote gevulde champignons met pesto, kaas en pijnboompitten ook lekker bij de tapas

 
Ingrediënten
8 grote champignons
2 eetl groene pesto
4 eetl geraspte kaas
1 sjalotje
peper en zout
3 eetl pijnboompitten
1 eetl olijfolie
 
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de champignons schoon en haal de stelen er uit. Snipper het sjalotje en de champignonstelen fijn, verhit de olijfolie in een pannetje en bak 2 minuten aan en breng op smaak met peper en zout. Schep als het vocht grotendeels verdampt is het mengsel uit het pannetje in een kom. Rooster de pijnboompitten in een pannetje in ongeveer 2 minuten bruin. Voeg de pesto, kaas en pijnboompitten toe aan het kommetje met de champignonstelen en roer goed door. Schep in elke champignon een schep van het mengsel en zet ze in een schaaltje 10 minuten in de oven.
 
Beoordeling (622 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst