Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Hachee ovenschotel met rode kool

Heerlijke winterse combi van zacht gestoofd hacheevlees met rode kool en aardappelpuree met een krokant korstjes uit de oven.

Ingrediënten
Hachee:

Bereiding

 Snijd het vlees in stukken van ca 3 cm. Laat de boter of margarine smelten in een (braad)pan. Voeg het vlees toe en bak rondom aan. Hak de uien en voeg toe aan het vlees. Breng het vlees op smaak met een snuf paprikapoeder. Voeg dan de bloem toe en schep er doorheen.

 Voeg de rode wijn azijn toe en de suiker. Giet daarna de bouillon erbij en roer goed door. Doe de blaadjes laurier en de kruidnagels erbij (steek de kruidnagels in de blaadjes laurier om ze niet kwijt te raken) en kook de hachee in 3 uur gaar en zacht met de deksel op de pan. Haal de laatste 30 minuten de deksel eraf om de saus wat te laten indikken. Maak ondertussen de aardappelpuree. Verwarm ook de oven voor op 200 graden.

 Mocht de hachee te dik zijn geworden dan kun je er een beetje water aan toe voegen. Verwijder de blaadjes laurier en kruidnagels. Verdeel de hachee over de bodem van een ovenschaal. Verdeel hier de rode kool met appel over. Dek af met een laag aardappelpuree. Strooi hier het paneermeel over en verdeel er wat klontjes boter over. Zet de ovenschaal nog 30 minuten in de oven.

 Tip: dit recept is ook ideaal om een restje hachee mee op te maken.

hachee-ovenschotel_v

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.