Indische pastei met kip (pastei tutup)

Een heerlijke ovenschotel met kip, wortel en erwtjes onder een laagje puree op basis van het recept van mijn schoonmoeder.

Hoofdgerecht 30 min + 30 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil en kook de aardappelen in 15 min gaar en giet af. Pureer de aardappelen met 1 eetlepel roomboter, scheutje melk en 1 rauw ei. Breng de puree op smaak met peper en zout.

  2. Kook ondertussen 4 eieren in ca 8 min hard. Pel ze en snijd ze over de lengte doormidden. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  3. Snipper de ui en knoflook. Verhit 1 eetlepel boter in een pan en bak de ui en knoflook hierin. Voeg de kip toe in stukjes en bak mee. Laat de erwtjes en worteltje uitlekken en voeg toe aan de pan. Voeg de ketjap toe en roer goed door. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  4. Verdeel het mengsel over de bodem van een ovenschaal. Leg 8 halve eieren erop en verdeel de aardappelpuree er over. Verdeel eventueel nog een beetje extra boter over de bovenzijde voor een mooi korstje. Zet de schaal ca. 30 minuten in de oven totdat er een lichtbruin korstje op de puree ontstaat.

  5. In plaats van kipfilets kun je ook kippendijen nemen, deze zijn iets vetter.

Heeft het gesmaakt?
282 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!