Italiaanse boerenkoolstamppot

Een smakelijke boerenkoolstamppot met een Italiaanse twist door de pesto en zongedroogde tomaatjes.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Zet een grote pan met water op het vuur. Voeg de aardappels toe en de boerenkool en kook deze 20 minuten. Giet daarna af en stamp deze samen met de mascarpone, pesto, peper en zout fijn. Schep vervolgens de gedroogde tomaatjes er doorheen.

Verwarm ondertussen de rookworst volgens de verpakking.

Serveer de boerenkoolstamppot met de worst, wat pijnboompitten en basilicum. Heb je nog Parmezaanse kaas in huis? Strooi dat er dan ook nog overheen. Lekker!

424 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!