Ga naar de inhoud
Italiaanse boerenkoolstamppot

Italiaanse boerenkoolstamppot

Een smakelijke boerenkoolstamppot met een Italiaanse twist door de pesto en zongedroogde tomaatjes.

35 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 300 gr boerenkool ( fijngesneden )
  • 500 gr aardappels ( kruimig, geschild )
  • 1 rookworst
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 1 eetlepel pesto
  • 1 eetlepel pijnboompitten ( geroosterd )
  • 60 gr gedroogde tomaatjes
  • peper en zout
  • Basilicum voor de garnering

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Zet een grote pan met water op het vuur. Voeg de aardappels toe en de boerenkool en kook deze 20 minuten. Giet daarna af en stamp deze samen met de mascarpone, pesto, peper en zout fijn. Schep vervolgens de gedroogde tomaatjes er doorheen.


  2. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de verpakking.


  3. Serveer de boerenkoolstamppot met de worst, wat pijnboompitten en basilicum. Heb je nog Parmezaanse kaas in huis? Strooi dat er dan ook nog overheen. Lekker!