Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Italiaanse boerenkoolstamppot

Hollandse boerenkoolstamppot met pesto en gedroogde tomaatjes

Ingrediënten
  • 300 gr Boerenkool (fijngesneden)
  • 500 gr aardappels (kruimig, geschild)
  • 1 rookworst
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 1 eetlepel pesto
  • 1 eetlepel pijnboompitten (geroosterd)
  • 60 gr gedroogde tomaatjes
  • peper en zout
  • Basilicum voor de garnering

Bereiding
Zet een grote pan met water op het vuur. Voeg de aardappels toe en de boerenkool en kook deze 20 minuten. Giet daarna af en stamp deze samen met de mascarpone, pesto, peper en zout fijn.

Schep de gedroogde tomaatjes er door. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de verpakking. Serveer de boerenkoolstamppot met de worst, wat pijnboompitten en basilicum.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×