Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Italiaanse boerenkoolstamppot

Hollandse boerenkoolstamppot met pesto en gedroogde tomaatjes

Ingrediënten
  • 300 gr Boerenkool (fijngesneden)
  • 500 gr aardappels (kruimig, geschild)
  • 1 rookworst
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 1 eetlepel pesto
  • 1 eetlepel pijnboompitten (geroosterd)
  • 60 gr gedroogde tomaatjes
  • peper en zout
  • Basilicum voor de garnering

Bereiding
Zet een grote pan met water op het vuur. Voeg de aardappels toe en de boerenkool en kook deze 20 minuten. Giet daarna af en stamp deze samen met de mascarpone, pesto, peper en zout fijn.

Schep de gedroogde tomaatjes er door. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de verpakking. Serveer de boerenkoolstamppot met de worst, wat pijnboompitten en basilicum.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×