Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Italiaanse boerenkoolstamppot

Hollandse boerenkoolstamppot met pesto en gedroogde tomaatjes

Ingrediënten
  • 300 gr Boerenkool (fijngesneden)
  • 500 gr aardappels (kruimig, geschild)
  • 1 rookworst
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 1 eetlepel pesto
  • 1 eetlepel pijnboompitten (geroosterd)
  • 60 gr gedroogde tomaatjes
  • peper en zout
  • Basilicum voor de garnering

Bereiding
Zet een grote pan met water op het vuur. Voeg de aardappels toe en de boerenkool en kook deze 20 minuten. Giet daarna af en stamp deze samen met de mascarpone, pesto, peper en zout fijn.

it_boerenkoolstamppot_01.jpg
it_boerenkoolstamppot_02.jpg
it_boerenkoolstamppot_03.jpg

Schep de gedroogde tomaatjes er door. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de verpakking. Serveer de boerenkoolstamppot met de worst, wat pijnboompitten en basilicum.

Beoordeling (149 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread