Javaanse omelet wrap met tempeh

Smakelijke vegetarische maaltijd van een omeletwrap gevuld met een kruidige vulling van groenten en tempeh geserveerd met pindasaus

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Klop de eieren los met de melk en een snuf peper en zout. Verhit een beetje boter of olie in een pan en giet hier het eimengsel in voor 1 omelet. Bak de omelet 3 minuutjes aan een zijde en draai hem daarna om en bak de ook de andere kant. Houd de omelet warm onder een bord en bak ook de andere omelet(ten).

Verhit een beetje olie of boter in een andere pan en bak de tempeh blokjes op hoog vuur krokant. Haal uit de pan en voeg vervolgens de kruidenpasta toe aan de pan en bak een minuutje. Bak hier de roerbakgroenten in. Voeg de kokosmelk toe en laat het mengsel nog even met de deksel op de pan stoven.

Neem een omelet. Schep hier wat van het groente mengsel op in het midden en verdeel wat tempeh blokjes er over. Vouw de omelet dicht. Schep er wat pindasaus over en garneer met gebakken uitjes en verse koriander.

Lekker met rijst en cassave kroepoek (dan is het gerecht niet meer koolhydraatarm).

79 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!