Javaanse omelet wrap met tempeh

Smakelijke vegetarische maaltijd van een omeletwrap gevuld met een kruidige vulling van groenten en tempeh geserveerd met pindasaus

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Klop de eieren los met de melk en een snuf peper en zout. Verhit een beetje boter of olie in een pan en giet hier het eimengsel in voor 1 omelet. Bak de omelet 3 minuutjes aan een zijde en draai hem daarna om en bak de ook de andere kant. Houd de omelet warm onder een bord en bak ook de andere omelet(ten).

  2. Verhit een beetje olie of boter in een andere pan en bak de tempeh blokjes op hoog vuur krokant. Haal uit de pan en voeg vervolgens de kruidenpasta toe aan de pan en bak een minuutje. Bak hier de roerbakgroenten in. Voeg de kokosmelk toe en laat het mengsel nog even met de deksel op de pan stoven.

  3. Neem een omelet. Schep hier wat van het groente mengsel op in het midden en verdeel wat tempeh blokjes er over. Vouw de omelet dicht. Schep er wat pindasaus over en garneer met gebakken uitjes en verse koriander.

  4. Lekker met rijst en cassave kroepoek (dan is het gerecht niet meer koolhydraatarm).

Heeft het gesmaakt?
99 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!