Kip met mango

Makkelijk en gezond Aziatisch recept met kip, zoete mango, peultjes en pistachenootjes

Ingrediënten

500 gr kipfilet in blokjes
1 mango
Verse koriander
4 eetl pistachenootjes ongezouten
1 ui
200 gr peultjes
5 eetl ketjap
Peper en zout
1 theel gemalen komijnzaad
1 eetl olijfolie

 
Bereiding
Snipper het uitje en bak deze in de olijfolie. Voeg de kip toe en bak deze in 5 minuten lichtbruin. Roer de peultjes er door en bak nog 5 minuten mee. Bestrooi met peper, zout en komijnzaad. Schil de mango en snijd in stukjes. Roer deze samen met de ketjap en de pistache nootjes door de kip. Hak de koraiander fijn, voeg toe en laat het geheel nog 5 minuten sudderen. Kook de rijst gaar volgens de verpakking. Serveer de rijst op een bord en schep de kip met mango er op. Lekker met wat kroepoek.
 
25 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.