Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Knapperige ovenfrieten

Op deze manier maak je zelf je verse frieten uit de oven die lekker krokant en meteen wat gezonder zijn.

Ingrediënten
  • 1 kg kruimige aardappels (iets)
  • 2 eetlepels bloem
  • snuf zeezout
  • 1 a 2 eetlepels zonnebloemolie

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Schil de aardappels en schil deze. Snijd ze daarna in plakken en lange repen zoals echte frieten. Maak de verse frieten goed droog met een keukenpapiertje. Doe ze in een kom en voeg de olie toe en schep er doorheen. Voeg dan ook het zout en bloem toe en schep nogmaals goed door. Verdeel de frieten over een bakplaat, houd genoeg ruimte tussen de frietjes en bak ze eventueel in 2 x of op 2 bakplaten. Zet ze 20 min in de oven. Draait ze daarna om en bak nogmaals 20 tot 25 min in de oven mooi bruin en krokant. Lekker met mayonaise, hoe je deze zelf maakt laat ik de volgende keer zien in mijn filmpje.

Beoordeling (48 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes