Zelf friet maken

Lekkere en knapperige frieten van aardappel uit de oven! Op deze manier maak je zelf je verse ovenfrieten die lekker krokant en meteen wat gezonder zijn

Bijgerecht 15 min + 45 min oventijd

ingrediënten

voor 3 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Schil de aardappels en schil deze. Snijd ze daarna in plakken en lange repen zoals echte frieten. Maak de verse frieten goed droog met een keukenpapiertje. Doe ze in een kom en voeg de olie toe en schep er doorheen. Voeg dan ook het zout en bloem toe en schep nogmaals goed door.

  2. Verdeel de frieten over een bakplaat, houd genoeg ruimte tussen de frietjes en bak ze eventueel in 2 x of op 2 bakplaten. Zet ze 20 min in de oven. Draait ze daarna om en bak nogmaals 20 tot 25 min in de oven mooi bruin en krokant. Lekker met mayonaise! Bekijk ook de video:

Heeft het gesmaakt?
208 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!