Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Knapperige ovenfrieten

Op deze manier maak je zelf je verse frieten uit de oven die lekker krokant en meteen wat gezonder zijn.

Ingrediënten
  • 1 kg kruimige aardappels (iets)
  • 2 eetlepels bloem
  • snuf zeezout
  • 1 a 2 eetlepels zonnebloemolie

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Schil de aardappels en schil deze. Snijd ze daarna in plakken en lange repen zoals echte frieten. Maak de verse frieten goed droog met een keukenpapiertje. Doe ze in een kom en voeg de olie toe en schep er doorheen. Voeg dan ook het zout en bloem toe en schep nogmaals goed door. Verdeel de frieten over een bakplaat, houd genoeg ruimte tussen de frietjes en bak ze eventueel in 2 x of op 2 bakplaten. Zet ze 20 min in de oven. Draait ze daarna om en bak nogmaals 20 tot 25 min in de oven mooi bruin en krokant. Lekker met mayonaise, hoe je deze zelf maakt laat ik de volgende keer zien in mijn filmpje.

Beoordeling (68 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Burrito’s van kool
Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas