
Komkommer noedels met garnalen salade
Een frisse salade met zure komkommer, zoete mango en pittige garnalen. Een perfecte combi!
25 M
Ingrediƫnten: Komkommer noedels garnalen
Voor personen
-
1 komkommer
-
200 gr garnalen
-
50 gr rucola
-
handje cashewnoten
-
250 gr mango
-
1 avocado
-
snuf chili
Marinade:
-
1 eetlepel rijstazijn
-
2 eetlepels sesamolie
-
snuf chili
-
1 eetlepel gembersiroop
-
1 eetlepel citroensap
Benodigdheden:
-
Spirelli
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Komkommer noedels garnalen
-
Haal de komkommer door de spirelli, mocht je deze niet hebben kun je ook dunne linten snijden met een kaasschaaf of mes. Meng de ingrediƫnten voor de marinade door elkaar en vervolgens door de komkommerslierten. Snijd de mango in stukjes. Bak de garnalen kort in een pan met een beetje olie en bestrooi met chili naar smaak.
-
Verdeel de rucola sla over 2 borden. Leg hier wat gemarineerde komkommer op. Verdeel wat mango en de avocado in plakjes er over. Verdeel vervolgens de pittige garnalen er over en bestrooi met wat grof gehakte cashewnoten. Druppel er eventueel nog een beetje marinade over van de komkommer.
Heeft het gesmaakt?
48 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 400
- vet 24 gr
- verzadigd vet 4 gr
- koolhydraten 30 gr
- w.v. suikers 15 gr
- vezels 7 gr
- eiwit 20 gr
- zout 1.5 gr
Ook lekker