10 x salades voor bij de BBQ

Bij de eerste zonnestralen, wil ik het liefst meteen de barbecue aan. Een frisse zomerse salade, wat barbecue gerechten op de gril en een heerlijke wijn. Hieronder vind je inspiratie voor salades bij de barbecue. En om het buitenfeestje compleet te maken, vind je hier alle barbecue recepten.

Een BBQ-avondje hoeft niet meer alleen maar uit grillen te bestaan. Sterker nog, je kunt ook bijgerechten zoals salades of zelfgemaakte dips de hoofdrol laten spelen. Hierdoor geef je de avond een vegetarische twist. Wat zo'n zomerse avond ook heel fijn maakt, is dat je recepten uit heel de wereld kunt combineren. Kies bijvoorbeeld voor de ouderwetse Hollandse aardappelsalade en een Marokkaanse quinoa salade. En een pastasalade is altijd een goed idee, bekijk ook eens deze blog met 10 x pastasalades

Dat vind ik het leuke aan barbecueën: al je favoriete salades, bijgerechten of voorgerechten mogen op tafel! Voor nu hebben we tien salades voor bij de barbecue geselecteerd, van traditioneel tot verrassend. Smakelijk! Oh, en kan je nog wat barbecue tips gebruiken, kijk dan eens hier.

10 x salades voor bij de BBQ

#1 Koolsalade met appel
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Koolsalade, ook wel coleslaw genoemd, van witte kool en peen julienne met een romige en frisse dressing met een snufje kerrie, lekker bij de BBQ of pitabroodje

#2 Aardappelsalade
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 3 personen
  • **

Lekker op een zomerse dag of bij de BBQ: aardappelsalade met augurkjes en een frisse en romige bieslooksaus

#3 Halloumi salade met gegrilde perzik
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Lekkere lichte maar vullende vegetarische maaltijdsalade met gegrilde halloumi kaas, perzik en een frisse en kruidige dressing

#4 Pastasalade met carpaccio
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Een van de meest favoriete voorgerechten in de vorm van een pastasalade inclusief pijnboompitten en Parmezaanse kaas

#5 Huzarensalade
  • Bijgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor een heerlijke huzarensalade met aardappel, augurkjes, ei en ham. Een klassieke salade voor bij de BBQ!

#6 Tropische salade met passievrucht
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Deze salade met passievrucht, mango en geitenkaas is lekker als bijgerecht bij de BBQ

#7 Fruitsalade
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke frisse zomerse fruitsalade met aardbeien, ananas en bessen geserveerd met geitenkaas en verse munt

#8 Couscous salade met feta
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • **

Deze vegetarische salade met couscous, walnoten en geroosterde paprika combineert perfect met de feta en walnoten

#9 Kruidige komkommersalade met appel
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 porties
  • *

Deze salade van komkommer en appel is lekker fris en kruidig. De dressing is met dille, limoen en yoghurt.

#10 Macaroni salade
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4-6 personen
  • **

Makkelijk recept voor een koude macaroni salade met komkommer en tomaat in een romige maar lichte saus, een ideale salade voor bij de barbecue!

Bewaar
Print
Deel

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Reacties

Laat je reactie achter

Y the Wait 25 juni 2020 om 12:00

Wow, dat is fantastisch

Beantwoorden
Peeters Marleen 11 augustus 2020 om 07:38

👍

Beantwoorden

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.