Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Kruidnoten crumble

Lekker sinterklaas dessert met stoofperen en kruidnoten voor een gezellig avondje

 
Ingrediënten
150 gr kruidnoten
500 gr stoofperen uit een potje of bakje
50 gr boter
 
Materialen
4 ovenschaaltjes of 1 grote ovenschaal
 
Bereiding
Verwarm de oven op 160 graden. Snijd de peren eventueel in kleinere stukken. Smelt de boter en vet de ovenschaaltjes in. Hak of stamp de kruidnoten in grove stukjes en houd er een paar heel. Roer de gesmolten boter door de kruidnotenkruimels. Leg de stoofperen in de schaaltjes en verdeel de kruidnoten er over. Zet 20 minuten in de oven. Ook lekker met een toef slagroom of een bolletje ijs. 
 

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×