Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Lasagne paprika

Lasagne met gehakt en tomatensaus belegd met geroosterde paprika en mozzarella

Ingrediënten
2 eetl olijfolie
300 gr half-om-half gehakt
1 pot geroosterde paprika's rood, uitgelekt
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 theel suiker
1 pak lasagnebladen (250 g)
½ courgette, in blokjes
1 bol mozzarella, in plakken
1 fles tomatensaus pomodori 720 ml
1 theel tijm, vers of gedroogd
 
Materialen
Ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet
 
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de olie in een hapjespan en bak de ui met de knoflook een minuutje. Voeg het gehakt en de courgette toe en bak het 3-4 minuten. Voeg de tomaten pomodori saus, suiker, peper en zout toe en verwarm het nog een minuut of 5. Snijd de paprika's in repen. Schenk een beetje van de gehaktsaus in de ovenschaal en leg hierop lasagnebladen. Schep hier weer een laag gehaktsaus op en verdeel de helft van de paprikarepen er op. Hierop komen weer lasagnebladen en een laag gehaktsaus. Als laatste laag verdeel je de andere helft van de paprikareepjes en de plakken mozzarella. Bestrooi met tijm. Bak de lasagne in 30 minuten gaar.
 

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×