Lasagne met paprika

Heerlijke lasagne met gehakt en tomatensaus met een lekkere toevoeging van geroosterde paprika

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor:
Benodigdheden

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de ui en knoflook fijn. Doe de olie in een hapjespan en bak de ui met de knoflook een minuutje. Voeg het gehakt en de courgette in kleine blokjes toe en bak het 3-4 minuten.

Voeg de tomaten pomodoro saus, suiker, oregano, peper en zout toe en verwarm de saus nog een minuut of 10. Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes. Laat de paprika’s uitlekken en snijd in repen.

Schenk een beetje van de gehaktsaus in een ingevette ovenschaal en leg hierop 3 lasagnebladen. Schep hier weer een laag gehaktsaus op en verdeel ca. ⅓ van de paprikarepen en mozzarella op. Hierop komen weer lasagnebladen en een laag gehaktsaus, mozzarella en paprika. En herhaal dit nog eens.

Bestrooi de lasagne met de geraspte kaas en eventueel een snufje extra oregano. Bak de lasagne in ca. 45 minuten gaar.

90 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.