Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Lasagne paprika

Lasagne met gehakt en tomatensaus belegd met geroosterde paprika en mozzarella

Ingrediënten
2 eetl olijfolie
300 gr half-om-half gehakt
1 pot geroosterde paprika's rood, uitgelekt
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 theel suiker
1 pak lasagnebladen (250 g)
½ courgette, in blokjes
1 bol mozzarella, in plakken
1 fles tomatensaus pomodori 720 ml
1 theel tijm, vers of gedroogd
 
Materialen
Ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet
 
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de olie in een hapjespan en bak de ui met de knoflook een minuutje. Voeg het gehakt en de courgette toe en bak het 3-4 minuten. Voeg de tomaten pomodori saus, suiker, peper en zout toe en verwarm het nog een minuut of 5. Snijd de paprika's in repen. Schenk een beetje van de gehaktsaus in de ovenschaal en leg hierop lasagnebladen. Schep hier weer een laag gehaktsaus op en verdeel de helft van de paprikarepen er op. Hierop komen weer lasagnebladen en een laag gehaktsaus. Als laatste laag verdeel je de andere helft van de paprikareepjes en de plakken mozzarella. Bestrooi met tijm. Bak de lasagne in 30 minuten gaar.
 
Beoordeling (59 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel