Lasagne met paprika
Heerlijke lasagne met gehakt en tomatensaus met een lekkere toevoeging van geroosterde paprika
35 M + 45 M oventijd
Ingrediënten
Voor
-
2 eetlepels olijfolie
-
300 gr gehakt ( vega )
-
300 gr geroosterde paprika ( uit pot )
-
1 rode ui
-
1 teentje knoflook
-
1 theelepel suiker
-
9 lasagnebladen
-
1 kleine courgette
-
2 bollen mozzarella
-
720 ml tomatensaus pomodoro
-
50 gr geraspte kaas
-
1 theelepel oregano
-
snuf peper en zout
Benodigdheden
-
Ovenschaal
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de ui en knoflook fijn. Doe de olie in een hapjespan en bak de ui met de knoflook een minuutje. Voeg het gehakt en de courgette in kleine blokjes toe en bak het 3-4 minuten.
-
Voeg de tomaten pomodoro saus, suiker, oregano, peper en zout toe en verwarm de saus nog een minuut of 10. Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes. Laat de paprika’s uitlekken en snijd in repen.
-
Schenk een beetje van de gehaktsaus in een ingevette ovenschaal en leg hierop 3 lasagnebladen. Schep hier weer een laag gehaktsaus op en verdeel ca. ⅓ van de paprikarepen en mozzarella op. Hierop komen weer lasagnebladen en een laag gehaktsaus, mozzarella en paprika. En herhaal dit nog eens.
-
Bestrooi de lasagne met de geraspte kaas en eventueel een snufje extra oregano. Bak de lasagne in ca. 45 minuten gaar.
Heeft het gesmaakt?
169 stemmen
Ook lekker