Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Mexicaanse bowl met zoete aardappel

Heerlijke gezonde en vegan bowl met Mexicaans gekruide zoete aardappel, quinoa, groenten en avocadodressing

Ingrediënten
Dressing

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de zoete aardappel in blokjes en meng deze met wat olijfolie, komijn, knoflookpoeder, paprikapoeder, peper en zout. Verdeel over een bakplaat en zet deze voor 20 minuten in de oven.

 Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel de kidneybonen af, was en snijd de puntpaprika en cherrytomaten in stukjes. Voor de dressing, mix in een keukenmachine (kan ook met een staafmixer) de avocado, sap van ½ limoen, komijn, knoflookpoeder en peper en zout tot een gladde dressing. Verdun eventueel nog met wat water.

 Verdeel de ingrediënten over 2 bowls: de quinoa, zoete aardappel, kidneybonen, maïs, puntpaprika, cherrytomaten en wortel julienne. Maak af met de avocadodressing en verse koriander.

 Mexicaanse bowl met zoete aardappel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×