Mexicaanse ovenschotel met kip
Lekker veel groenten met kip onder een dakje van tortillachips, kaas en een frisse salsa
Ingrediënten
1 courgette
1 blik mais a 300 gr
2 paprika's
700 gr kip, in blokjes
250 gr kidney bonen uit blik
2 teentjes knoflook
1 ui
1 eetl olijfolie
800 gr tomatenblokjes uit blik of pak
Jalepeno pepers naar smaak (1 voor mild, 3 voor pittig)
1 zak tortilla chips
75 gr geraspte kaas
250 gr creme fraiche
2 theel paprikapoeder
1 theel komijn, gemalen
peper en zout
1 theel gemalen koriander zaad
1 blik mais a 300 gr
2 paprika's
700 gr kip, in blokjes
250 gr kidney bonen uit blik
2 teentjes knoflook
1 ui
1 eetl olijfolie
800 gr tomatenblokjes uit blik of pak
Jalepeno pepers naar smaak (1 voor mild, 3 voor pittig)
1 zak tortilla chips
75 gr geraspte kaas
250 gr creme fraiche
2 theel paprikapoeder
1 theel komijn, gemalen
peper en zout
1 theel gemalen koriander zaad
Salsa:
1 avocado
1 mango
1 eetl limoensap
2 tomaten
1 avocado
1 mango
1 eetl limoensap
2 tomaten
Benodigdheden
Grote ovenschaal of meerdere kleine ovenschalen
Grote ovenschaal of meerdere kleine ovenschalen
Bereiding:
Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit in de olijfolie. Voeg de kip toe en bak rondom licht bruin. Schep de kip uit de pan. Snijd de courgette en de paprika in blokjes en bak ook een paar minuutjes aan de pan. Laat de mais en de bonen uitlekken en voeg toe aan de groenten. Breng op smaak met de paprikapoeder, komijn, korianderzaad, peper en zout. Snijd de jalapenopepers in stukjes en voeg toe aan de groenten.



Doe de kip weer terug in de pan en giet ook de tomatenblokjes er bij. Laat het gerecht 15 min zachtjes pruttelen. Verwarm ondertussen de oven op 200 graden. Doe alles van de pan in een ovenschaal en verdeel de creme fraiche er over. Dek de schotel af met de tortilla chips en bestrooi de bovenzijde met de geraspte kaas. Zet 20 min in de oven.



Maak ondertussen de salsa: halveer de avocado en verwijder de schil en de pit. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe hetzelfde met de mango. Snijd de tomaat in stukjes en verwijder het waterige gedeelte met de pitjes. Schep de tomaten, avocado, mango en limoensap door elkaar en dek goed af.
Serveer de mexicaanse ovenschotel met de frisse salsa.