Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Mexicaanse zoete aardappel schotel

Kruidige mexicaanse ovenschotel met lekker veel groenten gegratineerd met kaas

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes van ca 2 cm. Doe ze in een kom en meng met de olie, komijn, paprikapoeder, cayenne en knoflook. Voeg ook een snuf peper en zout toe. Meng door elkaar. Verdeel over een ovenschaal en bak 20 minuten in de oven.

 Snijd ondertussen de paprika in stukjes. Haal de ovenschaal met zoete aardappel uit de oven en voeg de paprika toe. Schep door elkaar. Zet de schaal nog 10 minuten in de oven.

 Snijd dan de tomaten in stukjes en laat de maïs uitlekken. Snijd de bosui in ringetjes. Haal de ovenschaal uit de oven en schep de tomaat, mais en bosui er door. Bestrooi met kaas en zet nog 15 min in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.

 Garneer de mexicaanse ovenschotel met wat blokjes avocado en zure room of serveer er apart bij.

mexicaanse zoete aardappelschotel www.leukerecepten.nl

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Tip: bestel nu ook mijn LeukeRecepten kookboek!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×