Mini salade nicoise

Lekkere amuse voor de feestdagen met diverse groenten en een stukje gegrilde tonijn op een amuselepel

Ingrediënten 
12 sperziebonen
2 medium vastkokende aardappelen
6 zwarte olijven
4 zongedroogde tomaten
½ rode ui
1 tonijnfilet
theelepel mosterd
0,5 dl witte wijn azijn
1,5 dl olijfolie
Peper en zout
 
Bereiding
Maak de sperziebonen schoon, kook ze in 5 minuten beetgaar en zet apart. Schil de aardappels en snijd eerst in fijne staafjes (julienne) en vervolgens in kleine blokjes (brunoise). Kook de aardappelblokjes in ongeveer 5 minuten gaar (tijd is afhankelijk van de grootte). Spoel de aardappels niet af en laat verspreid op een bord afkoelen. 
Snijd de sperziebonen en olijven in ringetjes, snijd de rode ui en zongedroogde tomaten fijn en vermeng alles tot een salade.
 
Mini salade nicoise
Mini_salade_nicoise
Mini_salade_nicoise
Maak een dressing van de mosterd, witte wijn azijn en olijfolie. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Verhit een grillpan, smeer de tonijnfilet in met olijfolie en grill de tonijn aan beide zijden ongeveer 3 minuten (indien gewenst een ruitjes patroon grillen door de filet na 1,5 minuut  te draaien) Breng op smaak met peper en zout.
 
Meng de dressing met de salade en leg op een amuselepel. Snijd de tonijnfilet in blokjes en leg op de salade.
 
10 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.