Mini salade nicoise
Lekkere amuse voor de feestdagen met diverse groenten en een stukje gegrilde tonijn op een amuselepel
Ingrediënten
12 sperziebonen
2 medium vastkokende aardappelen
6 zwarte olijven
4 zongedroogde tomaten
½ rode ui
1 tonijnfilet
theelepel mosterd
0,5 dl witte wijn azijn
1,5 dl olijfolie
Peper en zout
2 medium vastkokende aardappelen
6 zwarte olijven
4 zongedroogde tomaten
½ rode ui
1 tonijnfilet
theelepel mosterd
0,5 dl witte wijn azijn
1,5 dl olijfolie
Peper en zout
Bereiding
Maak de sperziebonen schoon, kook ze in 5 minuten beetgaar en zet apart. Schil de aardappels en snijd eerst in fijne staafjes (julienne) en vervolgens in kleine blokjes (brunoise). Kook de aardappelblokjes in ongeveer 5 minuten gaar (tijd is afhankelijk van de grootte). Spoel de aardappels niet af en laat verspreid op een bord afkoelen.
Snijd de sperziebonen en olijven in ringetjes, snijd de rode ui en zongedroogde tomaten fijn en vermeng alles tot een salade.



Meng de dressing met de salade en leg op een amuselepel. Snijd de tonijnfilet in blokjes en leg op de salade.