Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Mini salade nicoise

Lekkere amuse voor de feestdagen met diverse groenten en een stukje gegrilde tonijn op een amuselepel

Ingrediënten 
12 sperziebonen
2 medium vastkokende aardappelen
6 zwarte olijven
4 zongedroogde tomaten
½ rode ui
1 tonijnfilet
theelepel mosterd
0,5 dl witte wijn azijn
1,5 dl olijfolie
Peper en zout
 
Bereiding
Maak de sperziebonen schoon, kook ze in 5 minuten beetgaar en zet apart. Schil de aardappels en snijd eerst in fijne staafjes (julienne) en vervolgens in kleine blokjes (brunoise). Kook de aardappelblokjes in ongeveer 5 minuten gaar (tijd is afhankelijk van de grootte). Spoel de aardappels niet af en laat verspreid op een bord afkoelen. 
Snijd de sperziebonen en olijven in ringetjes, snijd de rode ui en zongedroogde tomaten fijn en vermeng alles tot een salade.
 
Mini salade nicoise
Mini_salade_nicoise
Mini_salade_nicoise
Maak een dressing van de mosterd, witte wijn azijn en olijfolie. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Verhit een grillpan, smeer de tonijnfilet in met olijfolie en grill de tonijn aan beide zijden ongeveer 3 minuten (indien gewenst een ruitjes patroon grillen door de filet na 1,5 minuut  te draaien) Breng op smaak met peper en zout.
 
Meng de dressing met de salade en leg op een amuselepel. Snijd de tonijnfilet in blokjes en leg op de salade.
 
Beoordeling (5 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst