Salade niçoise

Makkelijk recept voor de klassieke Franse salade niçoise met haricots verts, krieltjes, ei en tonijn

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 2 personen

Dressing

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de krieltjes gaar in ca 12 minuten en giet af. Je kunt ze ook in de magnetron koken.

  2. Maak de haricots verts indien nodig schoon en kook deze 8 minuutjes en spoel daarna af met koud water.

  3. Kook ook de eieren gaar in ca. 7 minuten en laat ze schrikken in koud water. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Hak de ui in dunne ringen en halveer de tomaatjes. Laat de tonijn uitlekken.

  4. Meng nu de krieltjes met de haricots verts, ui tomaatjes en sla en voeg op het laatst de dressing en tonijn erbij. Serveer de salade niçoise met de eieren in partjes. Je kunt hem zowel lauwwarm als koud eten.

  5. Tip: voeg eventueel ook nog zwarte olijven toe aan de salade. Als hoofdgerecht kun je er nog wat brood aan toe voegen.

Heeft het gesmaakt?
166 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!