Mini sla met feta en sinaasappel

Lekker gezond lente recept: blaadjes mini sla met komkommer, feta, sinaasappel en frisse munt
Ingredienten
1 kleine krop romeinse sla (little gem)
1/3 komkommer
1 sinaasappel
60 gr granaataapelpitten
2 eetl geschaafde amandel
100 gr feta
½ theel gedroogde munt
zwarte peper
 
Bereiding
Was de sla en haal 8 mooie blaadjes van de krop sla los en leg deze op een bord. Snijd het bovenste topje en onderste gedeelte van de sinaasappel af en zet hem stevig op een snijplank. Snijd met een scherp met van boven naar beneden de schil en het witte velletje er van af. Houd de sinaasappel boven een kommetje en snijd met het mes langs de binnenste vliesjes de partjes er uit.
 
Mini sla met sinaasappel en feta 01
Mini sla met sinaasappel en feta 01
Mini sla met sinaasappel en feta 01
Mini sla met sinaasappel en feta 01
Vang het sap van de sinaasappel op in het kommetje en meng deze met de munt een beetje zwarte peper. Halveer de sinaasappelpartjes en snijd de komkommer en feta in blokjes. Meng de sinaasappelpartjes, komkommer, feta en granaatappelpitten en voeg de dressing van sinaasappelsap toe. Rooster het amandelschaafsel kort in een pannetje. Schep het mengsel in de blaadjes sla en verdeel de geroosterde amandelen er over. Het binnenste gedeelte van de kropjes sla kun je bijvoorbeeld de volgende dag gebruiken voor een salade.
24 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.