Paas vanilleijs met aardbeien
Super leuk dessert je paasdiner mee af te sluiten: eieren gevuld met zelfgemaakt vanilleijs en aardbeiensaus
5 dl room
190 gram suiker
1 vanillestokje
4 eidooiers
25 gram suiker
paar druppels citroensap
scheutje likeur (bijvoorbeeld licor 43)
eieren (2 p.p.)




Snijd het vanillestokje door de helft en schraap met een klein mesje het merg eruit. Meng de slagroom, melk en 85 gram suiker in een pannetje en voeg het vanillestokje en het merg toe. Breng aan de kook maar let op dat het niet overkookt. Scheid de eieren en klop de eidooiers samen met 85 gram suiker op hoge snelheid tot het mengsel wit wordt. Verwijder het vanillestokje uit het room mengsel en schenk het mengsel bij de geklopte eidooiers. Blijf ondertussen goed mixen zodat de eidooiers niet zullen gaan garen en er klontjes ontstaan.




Terwijl het ijs in de machine zit, kun je de aardbeiensaus maken. Verwijder het kroontje van de aardbeien en snijd in stukken. In een steelpannetje voeg je de suiker en likeur toe, laat dit enkele minuten zacht worden op een laag vuurtje. Pureer de saus met een staafmixer en breng eventueel op smaak met suiker of likeur.




Maak hoopjes suiker of basterdsuiker op een bord en plaats de eitjes erop, twee per persoon. Vul de eitjes met vanille ijs en een flinke lepel aardbeiensaus en steek er een chocolade stuk in.