Pasta pesto ovenschotel

Lekkere en makkelijke pastaschotel met pesto, courgette, tomaatjes en mozzarella uit de oven

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Kook de penne gaar.

 Snijd de courgette in kleine blokjes. Verhit de olie in een grote pan en roerbak de courgette hier in. Voeg na een paar minuten de champignons toe en bak mee. Zorg er voor dat het meeste vocht is verdampt of laat de groenten even uitlekken in een vergiet of zeef.

 Voeg de pesto toe aan de groenten. Laat de pasta goed uitlekken en schep door het pesto mengsel. Halveer de cherrytomaatjes en meng ook door de pasta en groenten. Breng het mengsel eventueel op smaak met peper en zout.

 Vet een ovenschaal in en doe de helft van het pasta pesto mengsel hier in. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel de helft hiervan over de pesto. Doe de rest van het pasta mengsel er over en eindig de ovenschaal met de overige plakjes mozzarella. Bestrooi met een beetje kaas en bak de pasta pesto ovenschotel ca. 25 minuten in de oven. Garneer de ovenschotel voor het serveren met wat rucola of serveer deze er apart bij.

 Tip: dit recept is vegetarisch, wil je er vlees aan toevoegen kun je bijvoorbeeld stukjes kip gebruiken.

 Pesto zelf maken? Probeer dit recept voor zelfgemaakte pesto.

459 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!