Pasta pesto ovenschotel

Lekkere en makkelijke pastaschotel met pesto, courgette, tomaatjes en mozzarella uit de oven. In 35 minuten voorbereid om in de oven te gaan.

Hoofdgerecht 35 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 3 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Kook de penne gaar.

  3. Snijd de courgette in kleine blokjes en de champignons in plakjes.

  4. Verhit de olie in een grote pan en roerbak de courgette hier in. Voeg na een paar minuten de champignons toe en bak mee. Zorg er voor dat het meeste vocht is verdampt of laat de groenten even uitlekken in een vergiet of zeef.

  5. Voeg de pesto toe aan de groenten.

  6. Laat de pasta goed uitlekken en schep door het pesto mengsel.

  7. Halveer de cherrytomaatjes en meng ook door de pasta en groenten. Breng het mengsel eventueel op smaak met peper en zout.

  8. Vet een ovenschaal in en doe de helft van het pasta pesto mengsel hier in. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel de helft hiervan over de pesto. Doe de rest van het pasta mengsel er over en eindig de ovenschaal met de overige plakjes mozzarella.

  9. Bestrooi met een beetje kaas en bak de pasta pesto ovenschotel ca. 25 minuten in de oven.

  10. Garneer de ovenschotel voor het serveren met wat rucola of serveer deze er apart bij.

  11. Tip: dit recept is vegetarisch. Wil je er vlees aan toevoegen? Dan kun je bijvoorbeeld stukjes kip gebruiken.

  12. Pesto zelf maken? Probeer dit recept voor zelfgemaakte pesto.

Heeft het gesmaakt?
646 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!