Pasteitjes met champignons

Lekkere herfstige potjes uit de de oven met een romig mengsel met champignons en een knapperig dakje van bladerdeeg.

Voorgerecht 25 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Hak de rode ui fijn. Verhit een koekenpan met een beetje boter of margarine en bak de ui, wortel en champignons met een beetje tijm.

  2. Smelt in een steel of soeppan 50 gr boter. Voeg de bloem toe en bak de roux 2 minuutjes. Giet dan de bouillon er beetje bij beetje bij terwijl je roert met een garde. Laat de saus wat indikken. Voeg dan de gebakken champignons, wortel en ui toe aan de ragoutsaus.

  3. Verdeel het mengsel over de 4 ovenschaaltjes. Vet de randen van de schaaltjes in en leg een plakje bladerdeeg erover en druk de randen aan de zijkant goed vast. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg hiermee. Zet de pasteitjes met champignons 20 minuten in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin en knapperig is.

Heeft het gesmaakt?
85 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!