Pastinaaksoep

Deze heerlijke winterse pastinaaksoep is lekker romig van smaak. Deze pastinaaksoep is makkelijk om te maken en bijzonder lekker door een geheim ingrediënt...

Voorgerecht 20 min + 10 min koken

ingrediënten

voor 6 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak de ui en gember fijn. Verhit een beetje olie of boter in een pan en fruit de ui en gember aan. Schil de pastinaken en peren, snijd ze in stukjes en voeg ook toe aan de pan. Giet er ongeveer 1 liter tot 1200 ml water bij en breng aan de kook. Laat de bouillonblokjes oplossen in het water en voeg een snuf tijm toe.

  2. Kook de soep ca. 10 minuten tot de pastinaken zacht zijn. Pureer daarna de soep met een staafmixer. Voeg de room toe en roer er doorheen voor een romige pastinaaksoep.

  3. Serveer de soep met wat walnoten en peterselie.

Heeft het gesmaakt?
510 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!