Ga naar de inhoud
Pastinaaksoep

Pastinaaksoep

Deze heerlijke winterse pastinaaksoep is lekker romig van smaak. Deze pastinaaksoep is makkelijk om te maken en bijzonder lekker door een geheim ingrediënt...

20 M + 10 M koken

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 800 gr pastinaken
  • 2 uien
  • 200 ml room
  • 2 blokjes bouillon ( groente of kippen )
  • snuf tijm
  • 4 cm gember
  • 2 peren
  • handje walnoten
  • peterselie

Benodigdheden

  • Staafmixer

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak de ui en gember fijn. Verhit een beetje olie of boter in een pan en fruit de ui en gember aan. Schil de pastinaken en peren, snijd ze in stukjes en voeg ook toe aan de pan. Giet er ongeveer 1 liter tot 1200 ml water bij en breng aan de kook. Laat de bouillonblokjes oplossen in het water en voeg een snuf tijm toe.


  2. Kook de soep ca. 10 minuten tot de pastinaken zacht zijn. Pureer daarna de soep met een staafmixer. Voeg de room toe en roer er doorheen voor een romige pastinaaksoep.


  3. Serveer de soep met wat walnoten en peterselie.