Pastinaaksoep

Deze heerlijke winterse soep met pastinaak is lekker romig van smaak en bevat een geheim ingredient om hem extra lekker te maken

Voorgerecht 30 min

ingrediënten

voor 6 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak de ui en gember fijn. Verhit een beetje olie of boter in een pan en fruit de ui en gember aan. Schil de pastinaken en peren en snijd in stukjes en voeg ook toe aan de pan. Giet er ongeveer 1 liter tot 1200 ml water bij en breng aan de kook. Laat de bouillonblokjes oplossen in het water en voeg een snuf tijm toe.

  2. Kook de soep ca. 10 minuten tot de pastinaken zacht zijn. Pureer de soep fijn met een staafmixer. Voeg de room toe en roer er doorheen. Serveer de soep met wat walnoten en peterselie.

Heeft het gesmaakt?
443 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!