Quesadillas met gehakt
Heerlijke licht krokante wraps met een vulling van kruidig gehakt, kaas en maïs. Lekker als lunch of makkelijke en snelle avondmaaltijd.
25 M
Ingrediënten
Voor stuks
-
175 gr (vega)gehakt
-
4 grote wraps
-
140 gr maïs uit blikje
-
1 rode puntpaprika
-
Snuf komijn
-
Snuf paprikapoeder
-
1 eetlepel tomatenpuree
-
75 gr geraspte kaas
-
1 kleine rode ui
-
125 ml zure room
-
guacamole ( voor erbij )
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Doe de tomatenpuree met de komijn, paprikapoeder en (vega)gehakt in een pan en bak een paar minuutjes. Voeg eventueel een klein scheutje water toe om het mengsel iets smeuïger te maken.
-
Snijd de puntpaprika in kleine blokjes, laat de maïs uitlekken en snipper de rode ui.
-
Neem een wrap en bestrijk deze met zure room. Verdeel een deel van het gehaktmengsel er over. Verdeel dan ook een deel van de blokjes paprika, maïs, rode ui en geraspte kaas er over.
-
Dek de wrap af met een andere wrap en bak de quesadilla in een contactgrill of in een droge koekenpan licht krokant.
-
Snijd de quesadilla in punten en serveer met de overgebleven zure room en wat guacamole.
-
Deze quesadilla’s zijn lekker als lunch maar ook als avondmaal met een salade of soep ernaast.
Heeft het gesmaakt?
112 stemmen
Ook lekker