Rode kool stamppot

Lekkere winterse stamppot met rode kool, appel en een snufje kaneel. Inclusief bereiding met kant en klare rode kool en verse rode kool.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Gebruik je verse rode kool? Snijd deze dan fijn en bak 2 minuutjes in een pan. Voeg dan een scheutje water toe en 1 eetlepel azijn en 2 eetlepels suiker stoof ca. 20 minuten tot de kool zacht is. Je kunt dan ook al halverwege de appels in stukjes toevoegen.

Schil de aardappelen en kook deze gaar in ca. 20 minuten. Schil ook de appels en snijd deze in blokjes.

Breng de melk samen met de kruidnagels in een pannetje net niet aan de kook.

Giet de aardappels af en pureer fijn. Voeg de blokjes appels toe, je kunt ze heel laten of er ook doorheen stampen. Haal de kruidnagels uit de melk en giet de melk bij de aardappels. Roer er samen met de klont boter doorheen zodat de stamppot lekker smeuïg wordt.

Breng de stamppot op smaak met peper, zout, kaneel en tijm. Verwarm de rode kool en schep deze door de aardappelpuree. Hak de walnoten grof en voeg op het laatst toe.

Tip: rode kool stamppot is lekker met een (vega) gehaktbal of bijvoorbeeld vissticks.

Wil je liever dat je appel helemaal tot moes kookt? Kies dan voor een stoofappel zoals een Elstar.

28 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!