Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Rode kool stamppot

Lekker winters recept met verse rode kool, winterpeen, appel en een snufje kaneel

Ingredienten
800 gr aardappelen, kruimig
400 gr verse rode kool, dun gesneden
3 appels
2 kruidnagels
1 grote winterpeen, geraspt
Snufje kaneel
100 ml melk
1 ui, fijn gesnipperd
Peper en zout
Verse blaadjes peterselie
1 eetl olie of boter
 
Materialen
Pureestamper
 
Bereiding
Verhit de olie of boter in een pan en bak de ui licht bruin. Voeg de gesneden rode kool toe en breng deze op smaak met een snuf kaneel en roer de kruidnagels er door. Voeg na 5 min de wortel toe. Bak het groentemengsel nog 20 minuten door. Schil ondertussen de aardappels en kook deze in ca 20 min gaar.
rode kool stamppot 01
rode kool stamppot 01
rode kool stamppot 01
rode kool stamppot 01
Schil de appels en snijd ze in blokjes, bak deze op het laatst nog kort mee met de rode kool en wortel. Giet de aardappelen af en stap ze samen met de melk tot een puree. Schep het rode kool mengsel er door en breng eventueel op smaak met wat peper en zout. Garneer met wat verse peterselie. Lekker met saucijsjes of vega balletjes.
 
Oja pas op de kruidnagels!
 
Beoordeling (111 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel