Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Roerei met zalm in glaasje

Een lekker hapje om te serveren tijdens het paasontbijt of paasbrunch van romig roerei met zalm en asperges in een glaasje

Ingrediënten
  • 4 eetlepels gerookte zalm
  • 8 groene asperge tips
  • 2 eetlepels boter of margarine
  • 3 eieren
  • 5 eetlepels slagroom of kookroom
  • peper en zout
  • bieslook

Bereiding
Grill de asperges in een grillpan met een beetje olie, ca. 3 minuten. Doe de eieren in een kom en voeg de room toe. Voeg ook een snuf peper en zout toe. Klop met een garde in een paar keer los. Verhit 1 eetlepel boter of margarine in een koekenpan. Schenk het eiermengsel er in en laat een paar seconden stollen en schep dan met een houten spatel het ei van de buitenste rand naar binnen. Schep een paar keer goed door tot het mengsel licht gestold is maar wel nog romig, dit duurt ongeveer een minuutje.

Roer dan de rest van de boter of margarine door het roerei en voeg de bieslook toe. Schep het roerei in glaasjes en steek er 2 gegrilde asperges in en verdeel wat zalm in het midden. Garneer eventueel met wat extra bieslook. Serveer de glaasjes lauwwarm.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×