Ga naar de inhoud
Roerei met zalm in glaasje

Roerei met zalm in glaasje

Een lekker hapje om te serveren tijdens het paasontbijt of paasbrunch van romig roerei met zalm en asperges in een glaasje

20 M

Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 4 eetlepels gerookte zalm
  • 8 groene asperge tips
  • 2 eetlepels boter of margarine
  • 3 eieren
  • 5 eetlepels slagroom of kookroom
  • peper en zout
  • bieslook

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Grill de asperges in een grillpan met een beetje olie, ca. 3 minuten. Doe de eieren in een kom en voeg de room toe. Voeg ook een snuf peper en zout toe. Klop met een garde in een paar keer los. Verhit 1 eetlepel boter of margarine in een koekenpan. Schenk het eiermengsel er in en laat een paar seconden stollen en schep dan met een houten spatel het ei van de buitenste rand naar binnen. Schep een paar keer goed door tot het mengsel licht gestold is maar wel nog romig, dit duurt ongeveer een minuutje.


    roerei glaasje 01
  2. Roer dan de rest van de boter of margarine door het roerei en voeg de bieslook toe. Schep het roerei in glaasjes en steek er 2 gegrilde asperges in en verdeel wat zalm in het midden. Garneer eventueel met wat extra bieslook. Serveer de glaasjes lauwwarm.