Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Snackpaprika’s met taco vulling

Lekkere snack van mini paprika’s gevuld met een kruidig gehaktmengsel en gegratineerd in de oven

Ingrediënten
  • 1 emmer snackpaprika’s 10 stuks
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 uitje
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 50 ml water
  • Snuf paprikapoeder
  • Snuf komijn
  • Snuf oregano
  • peper en zout
  • Handje geraspte kaas
  • 125 ml zure room
  • 10 zwarte olijven
  • Paar plakjes jalapeño pepers
  • Optioneel: verse koriander of peterselie
Materialen
  • Bakplaat met bakpapier of grote ovenschaal

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in een pan. Voeg het gehakt toe en bak rul. Kruid het vlees met de kruiden. Roer de tomatenpuree er door en het water. Laat dit 10 minuutjes pruttelen. Snijd de snackpaprika’s door de lengte doormidden, verwijder eventuele pitjes en leg ze op een bakplaat (of ovenschaal).

Vul ze met het gehaktmengsel en beleg met een paar plakjes olijf en jalapeño en bestrooi met wat kaas. Zet ze 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Serveer ze met wat zure room en peterselie of koriander.

Tip: in plaats van alle ‘losse’ kruiden kun je ook een taco kruidenmix gebruiken

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×