Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Snackpaprika’s met taco vulling

Lekkere snack van mini paprika’s gevuld met een kruidig gehaktmengsel en gegratineerd in de oven

Ingrediënten
  • 1 emmer snackpaprika’s 10 stuks
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 uitje
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 50 ml water
  • Snuf paprikapoeder
  • Snuf komijn
  • Snuf oregano
  • peper en zout
  • Handje geraspte kaas
  • 125 ml zure room
  • 10 zwarte olijven
  • Paar plakjes jalapeño pepers
  • Optioneel: verse koriander of peterselie
Materialen
  • Bakplaat met bakpapier of grote ovenschaal

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in een pan. Voeg het gehakt toe en bak rul. Kruid het vlees met de kruiden. Roer de tomatenpuree er door en het water. Laat dit 10 minuutjes pruttelen. Snijd de snackpaprika’s door de lengte doormidden, verwijder eventuele pitjes en leg ze op een bakplaat (of ovenschaal).

snackpaprika_taco_vulling_01.jpg
snackpaprika_taco_vulling_02.jpg
snackpaprika_taco_vulling_03.jpg
snackpaprika_taco_vulling_04.jpg

Vul ze met het gehaktmengsel en beleg met een paar plakjes olijf en jalapeño en bestrooi met wat kaas. Zet ze 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Serveer ze met wat zure room en peterselie of koriander.

Tip: in plaats van alle ‘losse’ kruiden kun je ook een taco kruidenmix gebruiken

Beoordeling (42 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst