
Souvlaki
Een van de bekendste Griekse gerechten is de souvlaki. Dit recept is heerlijk van de bbq. Serveer het met tzatziki en eventueel een pitabroodje.
20 M
Ingrediƫnten: Souvlaki
Voor stuks
-
400 gr varkenshaas
-
2 rode uien
-
Scheutje olijfolie
-
1 teentje knoflook
-
peper en zout
-
1 theelepel gedroogde oregano
-
Tzatziki: ( om er bij te serveren )
-
citroen ( om er bij te serveren )
Materiaal
-
prikkers
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Souvlaki
-
Week de prikkers alvast in water zodat ze niet verbanden op de bbq.
-
Pers de knoflook uit of hak heel fijn en voeg toe.
-
Schep ook peper, zout, oregano en olijfolie door het vlees. Je kunt het meteen gebruiken, maar het is nog lekker om het ongeveer 3 uur te laten marineren, zodat de smaken extra goed intrekken.
-
Snijd de rode ui in partjes.
-
Rijg het vlees om en om met de ui aan de prikkers.
-
Verhit een grillpan of BBQ en bak de spiesjes in ca. 5 minuten mooi bruin en nog iets rosƩ van binnen.
-
Serveer met tzatziki saus en frisse schijfjes citroen en eventueel een pitabroodje.
-
Tip: Maak de tzatziki gemakkelijk zelf met mijn makkelijke recept voor zelfgemaakte tzatziki.
Heeft het gesmaakt?
283 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 210
- vet 11 gr
- verzadigd vet 3.5 gr
- koolhydraten 5 gr
- w.v. suikers 2 gr
- vezels 1.5 gr
- eiwit 22 gr
- zout 0.8 gr
Ook lekker