Ga naar de inhoud
Souvlaki

Souvlaki

Een van de bekendste Griekse gerechten is de souvlaki. Dit recept is heerlijk van de bbq. Serveer het met tzatziki en eventueel een pitabroodje.

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 400 gr varkenshaas
  • 2 rode uien
  • Scheutje olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Tzatziki: ( om er bij te serveren )
  • citroen ( om er bij te serveren )

Materiaal

  • prikkers

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Week de prikkers alvast in water zodat ze niet verbanden op de bbq.


  2. Pers de knoflook uit of hak heel fijn en voeg toe.


  3. Schep ook peper, zout, oregano en olijfolie door het vlees. Je kunt het meteen gebruiken, maar het is nog lekker om het ongeveer 3 uur te laten marineren, zodat de smaken extra goed intrekken.


  4. Snijd de rode ui in partjes.


  5. Rijg het vlees om en om met de ui aan de prikkers.


  6. Verhit een grillpan of BBQ en bak de spiesjes in ca. 5 minuten mooi bruin en nog iets rosé van binnen.


  7. Serveer met tzatziki saus en frisse schijfjes citroen en eventueel een pitabroodje.


  8. Tip: Maak de tzatziki gemakkelijk zelf met mijn makkelijke recept voor zelfgemaakte tzatziki.