Spaghetti aglio e olio

Klassiek en snel basisrecept voor spaghetti aglio e olio, ofwel pasta met knoflook en olie met een pittige bite.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Kook de pasta gaar in een pan met water een flinke snuf zout. Hak de knoflook grof en snijd de rode peper in kleine stukjes.

Verhit de olie in een pan. Voeg de knoflook en rode peper toe en bak rustig een paar minuten. Het moet niet verbranden en je wil dat de olie de smaken goed opneemt. Giet de spaghetti af en vang een beetje kookvocht op in een kopje.

Voeg de spaghetti toe aan de olie met knoflook en roer er doorheen. Voeg een beetje van het kookvocht toe zodat het een een beetje smeuïg wordt. Hak de peterselie fijn en meng ook door de spaghetti aglio e olio en breng op smaak met een snufje peper en zout.

De verse rode peper kun je ook vervangen door wat gedroogde chilipeper.

146 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!