Ga naar de inhoud
Spaghetti aglio e olio

Spaghetti aglio e olio

Klassiek en snel basisrecept voor spaghetti aglio e olio, ofwel pasta met knoflook en olie met een pittige bite.

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 200 gr spaghetti
  • 1 spaanse peper ( naar smaak )
  • 3 teentjes knoflook
  • verse peterselie
  • 75 ml extra vergine olijfolie
  • snuf peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de pasta gaar in een pan met water een flinke snuf zout. Hak de knoflook grof en snijd de rode peper in kleine stukjes.


  2. Verhit de olie in een pan. Voeg de knoflook en rode peper toe en bak rustig een paar minuten. Het moet niet verbranden en je wil dat de olie de smaken goed opneemt. Giet de spaghetti af en vang een beetje kookvocht op in een kopje.


  3. Voeg de spaghetti toe aan de olie met knoflook en roer er doorheen. Voeg een beetje van het kookvocht toe zodat het een een beetje smeuïg wordt. Hak de peterselie fijn en meng ook door de spaghetti aglio e olio en breng op smaak met een snufje peper en zout.


  4. De verse rode peper kun je ook vervangen door wat gedroogde chilipeper.