Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Speculaas tiramisu zonder ei

Leuk als sinterklaasrecept of kerstrecept: tiramisu met laagjes room zonder ei en speculaas gedoopt in koffie Ingredienten
250 gr mascarpone
50 gr witte suiker
250 ml slagroom
1 kop koffie (sterk), afgekoeld
1 zakje vanillesuiker
1 eet cacao
16 tot 10 speculaasjes
 
Materialen
4 glaasjes (of 1 grote schaal)
Bereiding
Klop de slagroom met 25 gr suiker stijf en zet zolang in de koelkast. Klop daarna de mascarpone met de andere 25 gr suiker en vanillesuiker goed door elkaar. Spatel de slagroom en de mascarpone door elkaar. Dip de speculaasjes een voor een kort in de koffie en verkruimel ze daarna grof in een schaaltje. Doe wat speculaaskruimels op de bodem en schep wat van het mascarponemengsel er op. Verdeel hier weer wat speculaas op en maak zo laagjes.
speculaas tiramisu 01
speculaas tiramisu 02
speculaas tiramisu 03
speculaas tiramisu 01
Zet de glaasjes tiramisu in de koelkast en laat ze minimaal 3 uur opstijven. Het beste is om ze een nacht te laten staan. Bestrooi de tiramisu voor het serveren met wat cacoa. Leuk is om bijvoorbeeld met de kerst een figuurtje uit stevig papier te knippen en deze op de bovenste laag van de mascarpone te leggen en hier overheen cacao te strooien.
Je kunt deze tiramisu ook in een grote schaal maken ipv kleine glaasjes. Hierbij hoef je de speculaas niet te verkruimelen.
   

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×