Sticky bloemkool met rijst

Een heerlijke maaltijd met bloemkool in de hoofdrol. Gebakken in een jasje van licht pittige sesamsaus.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Saus

    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in roosjes. Meng in een kom de bloem, maïzena, knoflookpoeder, zout, water en sesamolie door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier en wentel de bloemkoolroosjes door het beslag. Leg deze op de bakplaat. Bak de bloemkool voor circa 25 minuten in de oven. Draai halverwege een keer om.

    Maak ondertussen de saus klaar. Snijd hiervoor de knoflook en gember fijn. Verhit de sesamolie in een pan en fruit hierin de knoflook en gember aan. Voeg vervolgens de sojasaus, honing of agaveisroop, limoensap, sriracha en paprikapoeder toe. Laat dit circa 5 minuten zachtjes pruttelen.

    Meng in een schaaltje de maïzena met het water en voeg dit vervolgens toe aan de saus. Laat dit nog even verwarmen totdat de saus indikt, zet daarna het vuur uit.

    Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking. Wanneer de bloemkool uit de oven komt, doe deze in een kom en voeg hier de saus aan toe. Meng dit totdat de saus goed verdeeld is over de bloemkool. Leg de roosjes weer terug op de bakplaat en zet terug in de oven en bak nog ongeveer 5 minuten. Serveer de bloemkool met de rijst, sesamzaad, verse koriander, bosui en limoen.

    Tip: voeg een eiwitbron toe om het een complete maaltijd te maken, zoals een stukje zalm, (vega)kip, tofu of ei. Gebruik boekweitmeel in plaats van bloem om het recept glutenvrij te maken.

    59 stemmen
    Bewaar
    Print
    Deel

    Sandra

    Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

    Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

    • Elke 2 weken in je mail

    • Met de nieuwste recepten,

      inspiratie en leuke nieuwtjes

    • Gratis!