Ga naar de inhoud
Stoofperen cheesecake trifle

Stoofperen cheesecake trifle

Heerlijke cheesecake glaasjes met een bodem van Bastogne, witte chocola en stoofperen. Ze zijn makkelijk voor te bereiden, dus ideaal voor de feestdagen.

25 M + 2 U opstijven

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 100 gr Bastogne koeken
  • 200 gr MonChou
  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 100 gr witte chocolade ( + een beetje extra ter garnering )
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gr stoofpeertjes ( 3 stuks )
  • 2 eetlepels amandelschaafsel

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kruimel de Bastogne koekjes fijn in een keukenmachine.


  2. Doe de witte chocolade in stukjes in een kom en verwarm deze au bain-marie.


  3. In een andere kom meng met een handmixer de MonChou met de Griekse yoghurt en vanillesuiker tot een glad mengsel.


  4. Wanneer de witte chocolade gesmolten is, spatel deze voorzichtig door het MonChou mengsel heen.


    stoofperen trifle stoofperen trifle stoofperen trifle
  5. Snijd de stoofpeertjes in kleine stukjes.


  6. Verdeel de Bastogne kruimels over de glaasjes. Verdeel de helft van het cheesecake mengsel over de glaasjes en daarna de helft van de stoofpeertjes. Verdeel daarna de andere helft van het cheesecakemengsel over de glaasjes zodat je mooie laagjes krijgt. Maak af met de overgebleven stoofpeer stukjes.


  7. Zet voor minimaal 2 uur in de koelkast.


    stoofperen trifle stoofperen trifle stoofperen trifle
  8. Rooster het amandelschaafsel in een droge pan op het vuur.


  9. Schaaf een paar blokjes witte chocolade.


  10. Maak de cheesecake glaasjes af met het amandelschaafsel en de witte chocolade.