Stoofperen cheesecake trifle

Heerlijke cheesecake glaasjes met een bodem van Bastogne, witte chocola en stoofperen. Ze zijn makkelijk voor te bereiden, dus ideaal voor de feestdagen.

Nagerecht 25 min + 2 uur opstijven

ingrediënten

voor 5 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kruimel de Bastogne koekjes fijn in een keukenmachine.

  2. Doe de witte chocolade in stukjes in een kom en verwarm deze au bain-marie.

  3. In een andere kom meng met een handmixer de MonChou met de Griekse yoghurt en vanillesuiker tot een glad mengsel.

  4. Wanneer de witte chocolade gesmolten is, spatel deze voorzichtig door het MonChou mengsel heen.

  5. Snijd de stoofpeertjes in kleine stukjes.

  6. Verdeel de Bastogne kruimels over de glaasjes. Verdeel de helft van het cheesecake mengsel over de glaasjes en daarna de helft van de stoofpeertjes. Verdeel daarna de andere helft van het cheesecakemengsel over de glaasjes zodat je mooie laagjes krijgt. Maak af met de overgebleven stoofpeer stukjes.

  7. Zet voor minimaal 2 uur in de koelkast.

  8. Rooster het amandelschaafsel in een droge pan op het vuur.

  9. Schaaf een paar blokjes witte chocolade.

  10. Maak de cheesecake glaasjes af met het amandelschaafsel en de witte chocolade.

Heeft het gesmaakt?
113 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.