Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Triple chocolade muffins

Voor de chocoholic: 3 dubbele chocolade muffins met melk, pure en witte chocolade

Ingredienten
250 gr bloem
3 eieren
100 gr suiker
1 theel bakpoeder
1 theel vanillearoma
75 gr gesmolten boter
15 gr cacoaoeder
125 ml slagroom
50 gr witte chocolade
50 gr melk chocolade
75 gr pure chocolade
 
Materialen
Muffinbakblik met papieren muffinvormpjes
 
Bereiding
Verwarm de oven op 175 graden. Roer de bloem, suiker, bakpoeder en cacoa door elkaar in een kom. Klop de eieren los met een garde en voeg de vanillearoma toe. Meng de slagroom met de eieren.
 
triple chocolade muffins 01
triple chocolade muffins 01
triple chocolade muffins 01
Roer met een houten lepel de eieren door het bloem-mengsel. Giet de gesmolten boter en bij en meng kort door elkaar. Roer niet te lang anders worden de muffins compact en zwaar. Hak alle chocolade grof en roer de melkchocolade en de helft van de witte chocolade door het beslag.
 
triple chocolade muffins 01
triple chocolade muffins 01
triple chocolade muffins 01
Schep ee flinke eetlepel beslag in ieder muffinvormpje. Verdeel de pure chocolade en de rest van de witte chcolade er over en druk deze lichtjes aan. Bak de muffins ca 25 minuten in de oven. Check altijd even of ze gaar zijn.

 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×