Triple chocolade muffins

Voor de chocoholic: 3 dubbele chocolade muffins met melk, pure en witte chocolade

Ingredienten
250 gr bloem
3 eieren
100 gr suiker
1 theel bakpoeder
1 theel vanillearoma
75 gr gesmolten boter
15 gr cacoaoeder
125 ml slagroom
50 gr witte chocolade
50 gr melk chocolade
75 gr pure chocolade
 
Materialen
Muffinbakblik met papieren muffinvormpjes
 
Bereiding
Verwarm de oven op 175 graden. Roer de bloem, suiker, bakpoeder en cacoa door elkaar in een kom. Klop de eieren los met een garde en voeg de vanillearoma toe. Meng de slagroom met de eieren.
 
triple chocolade muffins 01
triple chocolade muffins 01
triple chocolade muffins 01
Roer met een houten lepel de eieren door het bloem-mengsel. Giet de gesmolten boter en bij en meng kort door elkaar. Roer niet te lang anders worden de muffins compact en zwaar. Hak alle chocolade grof en roer de melkchocolade en de helft van de witte chocolade door het beslag.
 
triple chocolade muffins 01
triple chocolade muffins 01
triple chocolade muffins 01
Schep ee flinke eetlepel beslag in ieder muffinvormpje. Verdeel de pure chocolade en de rest van de witte chcolade er over en druk deze lichtjes aan. Bak de muffins ca 25 minuten in de oven. Check altijd even of ze gaar zijn.

 

236 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.