Triple chocolade muffins

Voor de chocoholic: 3 dubbele chocolade muffins met melk, pure en witte chocolade

Ingredienten
250 gr bloem
3 eieren
100 gr suiker
1 theel bakpoeder
1 theel vanillearoma
75 gr gesmolten boter
15 gr cacaopoeder
125 ml slagroom
50 gr witte chocolade
50 gr melk chocolade
75 gr pure chocolade
Materialen
Muffinbakblik met papieren muffinvormpjes
Bereiding
Verwarm de oven op 175 graden. Roer de bloem, suiker, bakpoeder en cacao door elkaar in een kom. Klop de eieren los met een garde en voeg de vanillearoma toe. Meng de slagroom met de eieren.
triple chocolade muffins 01
 
triple chocolade muffins 01
triple chocolade muffins 01
Roer met een houten lepel de eieren door het bloem-mengsel. Giet de gesmolten boter en bij en meng kort door elkaar. Roer niet te lang anders worden de muffins compact en zwaar. Hak alle chocolade grof en roer de melkchocolade en de helft van de witte chocolade door het beslag.
 
triple chocolade muffins 01
 
triple chocolade muffins 01
triple chocolade muffins 01
 
Schep een flinke eetlepel beslag in ieder muffinvormpje. Verdeel de pure chocolade en de rest van de witte chocolade er over en druk deze lichtjes aan. Bak de muffins ca 25 minuten in de oven. Check altijd even of ze gaar zijn.
 
251 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!