Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Valentijnsontbijt met prosecco

Verras je geliefde met een heerlijk valentijsontbijtje met prosecco, chocolade croissants en hartjes eieren!
ROZE PROSECCO
Ingrediënten
6 kleine bolletjes bosvruchten sorbet ijs
Fles prosecco
 
Materialen
2 champagneglazen
meloenbolletjeslepel of theelepel
 
Bereiding
Laat het sorbetijs een paar minuten op kamertemperatuur komen en schraap er dan 6 bolletjes uit. Doe in elk champagneglas 3 bolletjes en schenk de prosecco er over tot het glas voor 2/3 gevuld is. Wacht 5 min tot het ijs gesmolten is en schenk er dan nog een klein scheutje prosecco overheen zodat het weer mooi gaat schuimen.
 
CHOCOLADE CROISSANTS
Ingrediënten
1 blik croissant deeg voor 6 croissantjes
2 eetl chocoladepasta
Scheutje melk
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Open het blik met croissantdeeg zoals op de verpakking staat beschreven. Rol het deeg uit en snijd de vellen los zodat er 6 driehoeken ontstaan. Smeer in het midden van de driehoek wat chocoladepasta en rol het deeg op zodat er een croissantje ontstaat. Bestrijk hierna alle croissants met wat melk. Bak ze in 15 a 20 minuten goudbruin.
 
GEKOOKTE HARTJES EIEREN
Ingrediënten
2 eieren
 
Materialen
Langwerpig stuk karton van ca 10 bij 20 cm
Chineesstokje of iets wat er op lijkt
 
Bereiding
Vouw het stuk karton in de lengte. Kook de eieren in in een steelpannetje met een ruime hoeveelheid water in 8 minuten hard. Giet ze af en houd ze 2 minuten onder de koude kraan zodat ze schrikken. Het pellen gaat dan makkelijker en de dooier verkleurt niet. Pel de eieren en leg ze met de lange kant tussen het karton en vouw het karton zachtjes een beetje dubbel. Let op dat het ei niet openscheurt. Druk nu het chineesstokje boven op het ei en houd het ongeveer 5 minuten zo vast. Haal het ei er uit en snijd doormidden zodat je goed de hartvorm ziet.
Beoordeling (4 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Mini kerst quiches
Poffertjes sandwiches met ijs
Panna cotta met frambozen in een glaasje
Eendenborst met cranberry compote
Mini kerstboom pizza’s