Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vegetarische bapao

Lekker gestoomd broodje van basilicumdeeg met een vulling van vegetarisch gehakt, amandel en rode peper
Ingrediënten
1 pak broodmix voor wit brood (500 gr)
1 bosje fijngesneden basilicum
2 fijngehakte tenen knoflook
Peper en zout
2 gram karwijzaad
175 gr vegetarisch gehakt
1 gesnipperde ui
Rode peper
60 gr amandelschaafsel
Scheutje olijfolie
50 gr tomatenpuree
 
Materialen
Stoompan
 
Bereiding
Meet de hoeveelheid warm water af dat je nodig hebt voor de broodmix. Voeg de basilicum, karwijzaad en 1 fijngehakt teentje knoflook toe aan het water en pureer tot een glad sapje. Voeg het water toe aan de broodmix en bereid het deeg verder zoals op de verpakking staat beschreven. Als het brood voor de eerste keer heeft gerezen kneed je de helft van het vegetarisch gehakt er door en laat je het afgedekt voor de 2e keer rijzen.
 
vegetarische babao01
vegetarische babao02
vegetarische babao03
vegetarische babao04
 
Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de andere teen knoflook met de ui, rode peper en amandelschaafsel. Voeg al roerend de tomatenpuree toe en verwarm dan de andere helft van het vegetarisch gehakt nog 1 minuutje mee. Zet de stoompan met een laag water op het vuur. Maak na de 2e rijs 8 bolletje van het deeg en druk deze plat. Schep ongeveer 1 eetlepel van de vulling in het midden en vouw ze dicht. Stoom ze in 20 minuten gaar.
Dit recept komt uit het digitale e-kookboek van flexitarier.nl

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×