Portobello burger

Een gegrilde portobello met balsamico is ideaal als vegetarische vervanger op een burger, lekker vlezig van structuur en heerlijk van smaak.

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 4 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de tomaten in plakjes en de rode ui halve ringen.

  2. Meng de balsamico azijn, olie, zout en peper.

  3. Verwijder het steeltje van de portobello en besmeer ze met een dun laagje van de marinade die je net hebt gemaakt.

  4. Bak de portobello’s in een pan of op de bbq ongeveer 10 minuten. Keer af en toe om.

  5. Snijd de broodjes doormidden. Beleg ze met een beetje rucola, wat plakjes tomaat de gebakken portobello, wat rode ui en kruimel er wat feta over.

  6. Tip: Bekijk hier 10 x de lekkerste hamburger recepten voor nog meer hamburger inspiratie.

Heeft het gesmaakt?
10 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!