
Portobello burger
Een gegrilde portobello met balsamico is ideaal als vegetarische vervanger op een burger, lekker vlezig van structuur en heerlijk van smaak.
30 M
Ingrediƫnten: Portobello burger
Voor stuks
-
4 portobelloās
-
2 tomaten
-
75 gr feta
-
Handje rucola
-
1 rode ui
-
peper en zout
-
Scheutje balsamico azijn
-
4 broodjes
-
2 eetlepels olie
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Portobello burger
-
Snijd de tomaten in plakjes en de rode ui halve ringen.
-
Meng de balsamico azijn, olie, zout en peper.
-
Verwijder het steeltje van de portobello en besmeer ze met een dun laagje van de marinade die je net hebt gemaakt.
-
Bak de portobelloās in een pan of op de bbq ongeveer 10 minuten. Keer af en toe om.
-
Snijd de broodjes doormidden. Beleg ze met een beetje rucola, wat plakjes tomaat de gebakken portobello, wat rode ui en kruimel er wat feta over.
-
Tip: Bekijk hier 10 x de lekkerste hamburger recepten voor nog meer hamburger inspiratie.
Heeft het gesmaakt?
11 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 320
- vet 12 gr
- verzadigd vet 4 gr
- koolhydraten 40 gr
- w.v. suikers 5 gr
- vezels 3.5 gr
- eiwit 10 gr
- zout 1.2 gr
Ook lekker