Wraps uit de oven
Snel recept voor wraps uit de oven. De wraps zijn gevuld met een heerlijk mengsel van tomaat, maïs, bonen, gehakt en kruiden. Afgemaakt met salsasaus en geraspte kaas uit de oven. En je hebt dit al in 10 minuten in de oven staan!
10 M + 25 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
8 middelgrote wraps ( volkoren )
-
300 gr gehakt ( vega )
-
140 gr maïs ( blikje )
-
1 ui
-
3 bosui
-
2 puntpaprika’s
-
250 gr kidneybonen
-
2 tomaten
-
1 eetlepel burrito kruiden
-
100 gr geraspte kaas
-
8 eetlepels salsa saus
Garnering:
-
1 tomaat
-
peterselie
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Snipper de ui en snijd de bosui in ringetjes. Snijd de puntpaprika’s en tomaten in kleine stukjes.
-
Verhit wat olie in een pan en bak de ui glazig. Bak ook 2/3 van de bosui even mee. Voeg het gehakt (vega) toe en bak dit rul.
-
Voeg de paprika, tomaat, mais en kidneybonen toe aan het gehaktmengsel en roer goed door. Breng op smaak met de burrito kruiden en laat het geheel even pruttelen. Mocht je een zakje met kruiden gebruiken dan kan het zijn dat je wat water moet toevoegen, zie verpakking.
-
Verdeel het gehaktmengsel over de wraps en rol ze op. Leg de opgerolde wraps naast elkaar in een ingevette ovenschaal.
-
Giet de salsa saus over de wraps en bestrooi met geraspte kaas en de rest van de bosui.
-
Bak de wraps ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Zet ze de laatste paar minuten onder de grill voor een mooi goudbruin korstje.
-
Snijd de tomaat en peterselie voor de garnering en strooi dit over de wraps voordat je ze serveert.
-
Bewaar eventuele restjes wraps in een luchtdichte doos in de koelkast. Ze blijven ongeveer 2 dagen goed.
-
Tip: lekker met wat rijst erbij!
Heeft het gesmaakt?
2 stemmen
Ook lekker