Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zelfgemaakte pesto genovese

Recept voor zelfgemaakte pesto genovese met basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas

Ingrediënten
30 gr pijnboompitten
1 teentje knoflook
50 gr parmezaanse kaas, grof geraspt
4 eetl (of meer) extra vierge olijfolie
30 gr basilicum
Zwarte peper
 
Materialen
Keukenmachine
 
Bereiding
Rooster de pijnboompitten zonder olie of boter lichtjes in een pannetje. Laat ze afkoelen op een bordje. Doe de knoflook, kaas en geroosterde pijnboompitten in de keukenmachine en maal fijn. Voeg de blaadjes basilicum toe en maal tot een groene massa. Giet de olijfolie er beetje bij beetje bij en mix goed door. De pesto moet niet de droog zijn maar ook niet te olieachtig. Breng de pesto op het laatst op smaak met een beetje zwarte peper. Zout is vaak niet nodig omdat de Parmezaanse kaas al zout is van zichzelf.
 
zelf pesto maken01
zelf pesto maken02zelf pesto maken03zelf pesto maken04zelf pesto maken05
 
Smeer de pesto op een stuk brood of gebruik hem in een pastagerecht, op de pizza of als dressing. Je kunt de pesto enkele dagen in de koelkast bewaren. Wil je hem langer bewaren dan kun je de pesto in een weck potje doen. Giet er een dun laagje olijfolie er op sluit het potje goed af. Met dit recept maak je ongeveer 70 gr pesto.
 

 

Beoordeling (10 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel