Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Ziti al forno met gehaktballetjes

Deze Italiaanse pastaschotel met gehaktballetjes en lekker veel mozzarella is ultiem genieten!

Ingrediënten
  • 400 gr ziti/rigatoni pasta
  • 2 tenen knoflook
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 1 theelepel italiaanse kruiden
  • 1 bouillonblokje rundvlees
  • 1 maxi mozzarella of 2 bollen
  • Handje Parmezaanse kaas
  • Verse basilicum om te garneren
Gehaktballetjes
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • ½ theelepel oregano

Bereiding
Ga eerst aan de slag met de gehaktballetjes. Meng alle ingrediënten hiervoor door elkaar en draai er kleine balletjes van. Bak deze rondom aan in een koekenpan met een beetje olie of boter. Hak ondertussen de ui en knoflook fijn en fruit aan in een andere grote pan. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee met de ui. Voeg de tomatenblokjes toe en kruimel het blokje rundvleesbouillon er bij en breng op smaak met de Italiaanse kruiden, verse basilicum, peper en zout.

Laat het mengsel 20 minuten pruttelen. Kook ondertussen de pasta beetgaar in een pan met water. Verwarm de oven op 200 graden. Giet af en schep de pasta door de tomatensaus. Schep als laatste ook de gehaktballetjes door de pasta met saus. Verdeel dan de helft over een grote ovenschaal en leg de helft van de mozzarella in plakjes hierop. Schep de rest van de pasta er op en verdeel hier de laatste plakjes mozzarella over en de Parmezaanse kaas. Bak de ziti al forno 30 minuten in de oven. Garneer met wat verse basiliucm.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×