Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Ziti al forno met gehaktballetjes

Deze Italiaanse pastaschotel met gehaktballetjes en lekker veel mozzarella is ultiem genieten!

Ingrediënten
Gehaktballetjes

Bereiding

 Ga eerst aan de slag met de gehaktballetjes. Meng alle ingrediënten hiervoor door elkaar en draai er kleine balletjes van. Bak deze rondom aan in een koekenpan met een beetje olie of boter. Hak ondertussen de ui en knoflook fijn en fruit aan in een andere grote pan. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee met de ui. Voeg de tomatenblokjes toe en kruimel het blokje rundvleesbouillon er bij en breng op smaak met de Italiaanse kruiden, verse basilicum, peper en zout.

 Laat het mengsel 20 minuten pruttelen. Kook ondertussen de pasta beetgaar in een pan met water. Verwarm de oven op 200 graden. Giet af en schep de pasta door de tomatensaus. Schep als laatste ook de gehaktballetjes door de pasta met saus. Verdeel dan de helft over een grote ovenschaal en leg de helft van de mozzarella in plakjes hierop. Schep de rest van de pasta er op en verdeel hier de laatste plakjes mozzarella over en de Parmezaanse kaas. Bak de ziti al forno 30 minuten in de oven. Garneer met wat verse basiliucm.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Tip: bestel nu ook mijn LeukeRecepten kookboek!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×