Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Ziti al forno met gehaktballetjes

Deze Italiaanse pastaschotel met gehaktballetjes en lekker veel mozzarella is ultiem genieten!

Ingrediënten
  • 400 gr ziti/rigatoni pasta
  • 2 tenen knoflook
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 1 theelepel italiaanse kruiden
  • 1 bouillonblokje rundvlees
  • 1 maxi mozzarella of 2 bollen
  • Handje Parmezaanse kaas
  • Verse basilicum om te garneren
Gehaktballetjes
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • ½ theelepel oregano

Bereiding
Ga eerst aan de slag met de gehaktballetjes. Meng alle ingrediënten hiervoor door elkaar en draai er kleine balletjes van. Bak deze rondom aan in een koekenpan met een beetje olie of boter. Hak ondertussen de ui en knoflook fijn en fruit aan in een andere grote pan. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee met de ui. Voeg de tomatenblokjes toe en kruimel het blokje rundvleesbouillon er bij en breng op smaak met de Italiaanse kruiden, verse basilicum, peper en zout.

ziti_al_forno_01.jpg
ziti_al_forno_02.jpg
ziti_al_forno_03.jpg
ziti_al_forno_04.jpg

Laat het mengsel 20 minuten pruttelen. Kook ondertussen de pasta beetgaar in een pan met water. Verwarm de oven op 200 graden. Giet af en schep de pasta door de tomatensaus. Schep als laatste ook de gehaktballetjes door de pasta met saus. Verdeel dan de helft over een grote ovenschaal en leg de helft van de mozzarella in plakjes hierop. Schep de rest van de pasta er op en verdeel hier de laatste plakjes mozzarella over en de Parmezaanse kaas. Bak de ziti al forno 30 minuten in de oven. Garneer met wat verse basiliucm.

Beoordeling (290 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas
Cannelloni met spinazie en zalm