Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zoete aardappel pizza

In deze oranje bodem zit een heleboel zoete aardappel verstopt, lekker en gezond(er) dan een gewone pizza!

Ingrediënten
Topping:

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden hetelucht. Snijd de zoete aardappels in gelijke stukken en meng ze in een kom met een eetlepel olie, peper en zout. Rooster ze in de oven in ca. 20 minuten gaar.

 Snijd ondertussen de groenten voor de topping in plakjes. Haal de zoete aardappelblokjes uit de oven en doe ze in een keukenmachine en mix fijn, draai niet te lang door anders wordt het mengsel te dun. Schep het oranje mengsel in een kom en schep de volkoren meel er door en een snuf peper en zout.

 Bekleed een bakplaat met bakpapier. Neem de helft van het ‘deeg’ en verdeel dit in een cirkel over het bakpapier. Strijk glad met een (natte) spatel. Herhaal dit ook met de andere helft van het ‘deeg’ op een andere bakplaat. Bak de bodem 20 minuten in de oven.

 Haal uit de oven en verdeel de pizzasaus er over, laat de randen vrij. Verdeel dan de groenten er over. Je kunt natuurlijk ook andere toppings gebruiken zoals ham, salami of paprika etc. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de pizza. Bestrooi met wat geraspte kaas en bak de pizza nogmaals 15 minuten in de oven.

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×

 Tip! 

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99