Zoete aardappel pizza

In deze oranje bodem zit een heleboel zoete aardappel verstopt, lekker en gezond(er) dan een gewone pizza!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Topping:

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden hetelucht. Snijd de zoete aardappels in gelijke stukken en meng ze in een kom met een eetlepel olie, peper en zout. Rooster ze in de oven in ca. 20 minuten gaar.

Snijd ondertussen de groenten voor de topping in plakjes. Haal de zoete aardappelblokjes uit de oven en doe ze in een keukenmachine en mix fijn, draai niet te lang door anders wordt het mengsel te dun. Schep het oranje mengsel in een kom en schep de volkoren meel er door en een snuf peper en zout.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Neem de helft van het ‘deeg’ en verdeel dit in een cirkel over het bakpapier. Strijk glad met een (natte) spatel. Herhaal dit ook met de andere helft van het ‘deeg’ op een andere bakplaat. Bak de bodem 20 minuten in de oven.

Haal uit de oven en verdeel de pizzasaus er over, laat de randen vrij. Verdeel dan de groenten er over. Je kunt natuurlijk ook andere toppings gebruiken zoals ham, salami of paprika etc. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de pizza. Bestrooi met wat geraspte kaas en bak de pizza nogmaals 15 minuten in de oven.

63 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.