Ga naar de inhoud
Zoete aardappel pizza

Zoete aardappel pizza

In deze oranje bodem zit een heleboel zoete aardappel verstopt, lekker en gezond(er) dan een gewone pizza!

25 M + 35 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 800 gr zoete aardappel ( geschild )
  • snuf peper en zout
  • 150 gr volkoren bloem of meel
  • 1 eetlepel olie

Topping:

  • 200 ml pizzasaus
  • 10 plakken courgette
  • 75 gr broccoli
  • 4 champignons
  • 0.5 bol mozzarella
  • handje geraspte kaas

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden hetelucht. Snijd de zoete aardappels in gelijke stukken en meng ze in een kom met een eetlepel olie, peper en zout. Rooster ze in de oven in ca. 20 minuten gaar.


  2. Snijd ondertussen de groenten voor de topping in plakjes. Haal de zoete aardappelblokjes uit de oven en doe ze in een keukenmachine en mix fijn, draai niet te lang door anders wordt het mengsel te dun. Schep het oranje mengsel in een kom en schep de volkoren meel er door en een snuf peper en zout.


  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Neem de helft van het ‘deeg’ en verdeel dit in een cirkel over het bakpapier. Strijk glad met een (natte) spatel. Herhaal dit ook met de andere helft van het ‘deeg’ op een andere bakplaat. Bak de bodem 20 minuten in de oven.


  4. Haal uit de oven en verdeel de pizzasaus er over, laat de randen vrij. Verdeel dan de groenten er over. Je kunt natuurlijk ook andere toppings gebruiken zoals ham, salami of paprika etc. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de pizza. Bestrooi met wat geraspte kaas en bak de pizza nogmaals 15 minuten in de oven.