Zoete aardappel stamppot

Probeer eens deze stamppot van zoete aardappels met spinazie en zachte geitenkaas. Een heerlijke combinatie van verschillende smaken!

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 3 personen

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappels en snijd in grote gelijke stukken. Breng een pan water aan de kook en kook de zoete aardappels ca. 15 minuten tot ze gaar zijn.

  2. Braad ondertussen de worstjes in een koekenpan met een beetje boter of margarine.

  3. Giet de zoete aardappel af en vang wat van het kookvocht op. Stamp de zoete aardappels fijn met een stamper en voeg een beetje boter of margarine toe en beetje bij beetje wat van het kookvocht tot de puree smeuïg is. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Schep de spinazie erdoor tot deze iets begint te slinken. Serveer de stamppot met wat geitenkaas en nootjes er over en de worstjes er bij.

Heeft het gesmaakt?
491 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!