Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zoete aardappel stamppot

Probeer eens deze stamppot van zoete aardappels met spinazie en zachte geitenkaas, een heerlijke combinatie van verschillende smaken!

Ingrediënten
  • 1 kg zoete aardappels
  • 200 gr verse spinazie
  • Klontje boter of margarine
  • 125 gr zachte geitenkaas
  • Handje walnootjes
  • peper en zout
  • 6 chipolata worstjes

Bereiding
Schil de zoete aardappels en snijd in grote gelijke stukken. Breng een pan water aan de kook en kook de zoete aardappels ca. 15 minuten tot ze gaar zijn. Braad ondertussen de worstjes in een koekenpan met een beetje boter of margarine. Giet de zoete aardappel af en vang wat van het kookvocht op.

Stamp fijn de zoete aardappels fijn met een stamper en voeg een beetje boter of margarine toe en beetje bij beetje wat van het kookvocht tot de puree smeuïg is. Breng op smaak met peper en zout. Schep de spinazie erdoor tot deze iets begint te slinken. Serveer de stamppot met wat geitenkaas en nootjes er over en de worstjes er bij.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×