Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zoete aardappelsoep

Lekkere zoete aardappelsoep met een Indiaas tintje en de frisse smaak van limoen

Ingredienten
1 ui
2 teentjes knoflook
1 rode peper (halve kan ook)
Scheutje olijfolie
700 gr zoete aardappels, geschild
1 eetlepel garam masala
1 theel kerriepoeder
1 liter groentenbouillon
400 ml kokosmelk uit blik
1 limoen
Zout en peper
Paar eetl dikke yoghurt
Paar takjes verse koriander
 
Materialen
Staafmixer of blender
 
Bereiding
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote (soep)pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de chilipeper toe en bak een minuutje mee. Roer de garam masala en de kerrie er door.
 
zoete aardappelsoep 01
zoete aardappelsoep 01
zoete aardappelsoep 01
Snijd de zoete aardappels in blokjes en voeg toe aan de pan. Schep goed door zodat ze goed bedekt zijn met de kruiden. Schenk de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de aardappels een minuut of 15 totdat ze zacht zijn geworden.
 
zoete aardappelsoep 01
zoete aardappelsoep 01
zoete aardappelsoep 01
Pureer de soep met een staafmixer (of in de blender) glad. Voeg de kokosmelk toe en warm even door. Voeg het sap van 1 limoen toe en wat verse koriander. Breng de soep eventueel nog op smaak met een snufje peper en zout. Dien de soep op met een schep yoghurt en wat verse koriander.
 
Dit recept is is afgeleid van een recept voor zoete aardappelsoep uit het kookboek Veg.
  
Beoordeling (188 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel