Zoete aardappelsoep

Een heerlijk romige zoete aardappelsoep op smaak gebracht met garam masala.

Lunch recept 50 min

ingrediënten

voor 6 personen

Om te garneren

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappel en de wortel en snijd deze in stukken. Snipper de ui en snijd de knoflook, gember en rode peper fijn. Indien je het liever niet zo pittig wilt, verwijder dan de zaadlijsten uit de rode peper. Verhit een pan grote op het vuur en fruit hierin de knoflook, ui, gember en rode peper aan. Voeg vervolgens de zoete aardappel en wortel toe en bak dit even mee.

  2. Doe de garam masala erbij en laat dit circa 1 minuut op laag vuur mee bakken en voeg vervolgens de bouillon toe aan de pan. Laat de soep 20 tot 25 minuten zachtjes koken totdat de zoete aardappel en wortel zacht is.

  3. Voeg nu de kokosmelk toe en mix de soep glad met behulp van een staafmixer of een blender. Pers het sap van 1 limoen uit en voeg dit toe aan de soep. Serveer de soep met verse koriander, bosui en sesamzaad.

Heeft het gesmaakt?
250 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.