Zoete aardappelsoep
Een heerlijk romige zoete aardappelsoep op smaak gebracht met garam masala.
50 M
Ingrediënten
Voor personen
-
800 gr zoete aardappel ( geschild )
-
250 gr winterpeen
-
1 ui
-
4 teentjes knoflook
-
1 rode peper
-
1 stukje gember
-
800 ml groentebouillon
-
200 ml kokosmelk
-
1 eetelepel garam masala
-
1 limoen
Om te garneren
-
koriander
-
sesamzaad
-
bosui
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Schil de zoete aardappel en de wortel en snijd deze in stukken. Snipper de ui en snijd de knoflook, gember en rode peper fijn. Indien je het liever niet zo pittig wilt, verwijder dan de zaadlijsten uit de rode peper. Verhit een pan grote op het vuur en fruit hierin de knoflook, ui, gember en rode peper aan. Voeg vervolgens de zoete aardappel en wortel toe en bak dit even mee.
-
Doe de garam masala erbij en laat dit circa 1 minuut op laag vuur mee bakken en voeg vervolgens de bouillon toe aan de pan. Laat de soep 20 tot 25 minuten zachtjes koken totdat de zoete aardappel en wortel zacht is.
-
Voeg nu de kokosmelk toe en mix de soep glad met behulp van een staafmixer of een blender. Pers het sap van 1 limoen uit en voeg dit toe aan de soep. Serveer de soep met verse koriander, bosui en sesamzaad.
Heeft het gesmaakt?
256 stemmen
Ook lekker