Zoete aardappelsoep

Een heerlijk romige zoete aardappelsoep op smaak gebracht met garam masala.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Om te garneren

Bereiding

Schil de zoete aardappel en de wortel en snijd deze in stukken. Snipper de ui en snijd de knoflook, gember en rode peper fijn. Indien je het liever niet zo pittig wilt, verwijder dan de zaadlijsten uit de rode peper. Verhit een pan grote op het vuur en fruit hierin de knoflook, ui, gember en rode peper aan. Voeg vervolgens de zoete aardappel en wortel toe en bak dit even mee.

Doe de garam masala erbij en laat dit circa 1 minuut op laag vuur mee bakken en voeg vervolgens de bouillon toe aan de pan. Laat de soep 20 tot 25 minuten zachtjes koken totdat de zoete aardappel en wortel zacht is.

Voeg nu de kokosmelk toe en mix de soep glad met behulp van een staafmixer of een blender. Pers het sap van 1 limoen uit en voeg dit toe aan de soep. Serveer de soep met verse koriander, bosui en sesamzaad.

38 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.