Crème fraîche recepten

Crème fraîche recepten

Crème fraîche is gemaakt van koeien- of geitenmelk. Het is een frisse toevoeging in veel gerechten en kan tegenwoordig ook gemakkelijk vegan gebruikt worden. Je kunt er lekkere soep of saus mee afmaken of het verwerken in een hoofdgerecht, zoals kip kerrie of flammkuchen.

Populair

Flammkuchen met spekjes en ui

Met dit traditionele basisrecept met topping van crème fraiche, rode ui en spek maak je zelf de aller lekkerste flammkuchen!

Hoofdgerecht

35 min + 12 min oventijd

4 stuks

Kip kerrie

Heerlijke zelfgemaakte kip kerrie in een romige saus met sperziebonen en rijst, zonder pakjes en zakjes!

Hoofdgerecht

30 min

2 pers.

Champignonroomsaus

Maak zelf heel makkelijk deze romige champignonsaus. Deze veelzijdige saus is lekker bij pasta, schnitzel, een stukje kip, een varkenshaasje of over groenten.

Bijgerecht

20 min

4 porties

Nieuw

Bobotie recept

Maak zelf een heerlijk Zuid-Afrikaans gerecht met dit bobotie recept! Een eigen kruidenmix zorgt voor een authentieke smaak, zonder pakjes en zakjes. Met sperziebonen, abrikoos en appel.

Hoofdgerecht

30 min + 45 min oventijd

4 pers.

Lasagne soep

Ontdek een nieuwe draai aan het klassieke lasagnegerecht met deze lasagne soep! Deze heerlijke soep barst van smaak, met paprika's, champignons, heerlijke kruiden en lasagnebladen, alles in een rijke basis van tomatensaus.

Hoofdgerecht

25 min

4 pers.

Mexicaanse groentesoep

Van een kom groentesoep knap je altijd op, en deze Mexicaanse variant hierop met TexMex kruiden, bonen en maïs is leuk en lekker om mee af te wisselen. Voor een extra vulling kun je ook rijst of quinoa toevoegen aan de soep.

Voorgerecht

25 min

4 pers.

Wellington bladerdeeg met zoete aardappel

Op zoek naar een heerlijk vegetarisch gerecht dat zowel indruk maakt als heerlijk smaakt? Probeer dan deze wellington met een vulling van o.a. zoete aardappel, een creatieve twist op de klassieke wellington. Dit recept combineert het knapperige van bladerdeeg met de zoetheid van zoete aardappel en een mix van verse groenten en kruiden. Het is perfect voor een feestelijke gelegenheid of kerstdiner.

Hoofdgerecht

40 min + 35 min oventijd

4 pers.

Paprika courgettesoep

Zin in een heerlijke, gezonde en smaakvolle soep? Probeer dan onze paprika courgettesoep, een eenvoudig en voedzaam gerecht dat heerlijk vullend is.

Voorgerecht

25 min

4 pers.

Pasta met rode pesto

Iedereen kent de pasta met groene pesto wel, maar wil je een keer afwisselen dan moet je zeker dit gerecht met rode pesto eens proberen. Een hele andere smaak maar net zo makkelijk en snel klaar!

Hoofdgerecht

20 min

4 pers.

Uitgelicht recept

Broccolisoep

Voorgerecht

20 min

4 pers.

Met dit eenvoudige basisrecept maak je zelf in 20 minuten deze lekkere verse broccolisoep, inclusief een handige stap voor stap video

Bekijk recept

Voorgerechten met Crème fraîche

Riverkreeftjes voorgerecht met mangochutney

Een makkelijk maar heerlijk voorgerecht met rivierkreeftjes, surimi en mango om je familie en vrienden mee te verrassen!

Voorgerecht

40 min

6 pers.

Broccolisoep

Met dit eenvoudige basisrecept maak je zelf in 20 minuten deze lekkere verse broccolisoep, inclusief een handige stap voor stap video

Voorgerecht

20 min

4 pers.

Geroosterde paprikasoep met garnalen

Start je tapas avondje met deze glaasjes met een makkelijke paprikasoep en garnalen spiesjes

Voorgerecht

30 min

4 glaasjes

Hoofdgerechten met Crème fraîche

Kip madras

Maak zelf deze verse kip madras zonder pakjes en zakjes. Een romig en kruidig mengsel van stukjes kip, paprika en appel geserveerd met rijst en boontjes.

Hoofdgerecht

25 min

4 pers.

Ovenschotel met kip en broccoli

Ben je op zoek naar een heerlijke ovenschotel die snel en gemakkelijk te maken is? Kijk dan niet verder dan dit recept met sappige kip, broccoliroosjes en smaakvolle kruiden - allemaal samenkomend in een maaltijd die in slechts 30 minuten voorbereiding klaar is.

Hoofdgerecht

30 min + 40 min oventijd

3 pers.

Romige pasta met prei

Aanrader: tagliatelle met gebakken prei, champignons, spekjes en Parmezaanse kaas. Een heerlijk en snel pastagerecht waar je van smult.

Hoofdgerecht

25 min

3 pers.

Nagerechten met Crème fraîche

Cranberry cheesecake

Een van mijn favoriete cheesecakes. De frisse cranberry topping combineert namelijk perfect bij de romige cheesecake en het recept is ook ideaal om een restje cranberry compote mee op te maken. 

Nagerecht

40 min + 50 min oventijd + 4 uur opstijven

8 pers.

Kokos cheesecakejes met mango crumble

Deze tropische cheesecakejes vormen een lekker zomers toetje, ook heerlijk na de barbecue!

Nagerecht

45 min + 30 oventijd

12 stuks

Tarte tatin met peer

Om het kerstdiner gezellig af te sluiten: een op-zijn-kop taart met peer, sinaasappelschil en tijm

Nagerecht

35 min + 25 oventijd

6 pers.