Creme fraiche

Crème fraîche is gemaakt van koeien- of geitenmelk en is een aangezuurde room door middel van bacteriën. Het is een frisse toevoeging in veel gerechten en kan tegenwoordig ook gemakkelijk vegan gebruikt worden. Er zijn veel alternatieven voor crème fraîche.

Ovenschotel met kip en broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 40 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Ben je op zoek naar een heerlijke ovenschotel die snel en gemakkelijk te maken is? Kijk dan niet verder dan dit recept met sappige kip, broccoliroosjes en smaakvolle kruiden - allemaal samenkomend in een maaltijd die in slechts 30 minuten voorbereiding klaar is.

Romige pasta met prei
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • *

Aanrader: tagliatelle met gebakken prei, champignons, spekjes en Parmezaanse kaas. Een heerlijk en snel pastagerecht waar je van smult.

Avocado pasta
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Maak zelf deze romige pasta op basis van avocadosaus met (vega)spekjes en tomaatjes. Een heerlijk en makkelijk pastagerecht.

Risotto uit de oven met cherrytomaatjes
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Laat de oven zijn werk doen met deze heerlijke romige risotto met champignons en tomaatjes.

Karamel zeezout cheesecake
  • Bakrecept
  • 1 uur + 12 uur opstijven
  • 10 personen
  • **

Iets te vieren? Maak deze heerlijke cheesecake met een bodem van speculaas en een topping van karamel zeezout met knapperige pecannoten.

Flammkuchen rolletjes
  • Hapjes en snacks
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 24 stuks
  • **

Deze hartige rolletjes met een klassieke flammkuchen vulling van spek en ui is een perfect borrelhapje of snack

Lente pasta
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • **

Een lekkere groene pasta met asperges en erwtjes in een romige pestosaus die lekker fris smaakt door de toegevoegde citroen.

Huzarensalade
  • Bijgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor een heerlijke huzarensalade met aardappel, augurkjes, ei en ham. Een klassieke salade voor bij de BBQ.

Romige rijstschotel met kip
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Een ovenschotel met rijst in een romige saus met een vleugje mosterd, gevuld met kip, champignons, paprika's en nog meer lekkers met bovenop een krokant gegratineerd laagje.

Gegratineerde spruitjes uit de oven
  • Bijgerecht
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Lekkere romige spruitjes met walnoten onder een krokant gegratineerd laagje van kaas. Zo lust iedereen wel spruitjes.

Lactosevrije spaghetti carbonara met roomsaus
  • Hoofdgerecht
  • 5 min + 15 min
  • 2 personen
  • **

De lactosevrije variant van deze klassieker met roomsaus. Lekker met verse peterselie en gebakken spekjes.

Cranberry cheesecake
  • Nagerecht
  • 40 min + 50 min oventijd + 4 uur opstijven
  • 8 personen
  • **

Een van mijn favoriete cheesecakes. De frisse cranberry topping combineert namelijk perfect bij de romige cheesecake en het recept is ook ideaal om een restje cranberry compote mee op te maken. 

Oranje nachos
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 12 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekkere oranje snack van tortilla chips met paprika om mee te borrelen tijdens koningsdag of voetbalwedstrijd

Enchilada's met spinazie uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekkere vegetarische wraps uit de oven gevuld met romige spinazie en champignons gegratineerd met kaas uit de oven

Preischotel met zalm
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Heerlijke ovenschotel van laagjes aardappel, prei en zalm in een romige saus gegratineerd met kaas

Zuurkoolschotel met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 2 à 3 personen
  • *

Lekkere ovenschotel van prei en gehakt onder een laagje aardappelpuree en zuurkool met ananas en gegratineerd in de oven

Pasta met paddenstoelen en champignons
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke vegetarisch pasta recept met paddenstoelen, spinazie in een romige saus van crème fraiche

Champignonroomsaus
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 porties
  • *

Maak zelf heel makkelijk deze romige champignonsaus. Deze veelzijdige saus is lekker bij pasta, schnitzel, een stukje kip, een varkenshaasje of over groenten.

Witlof schotel met ham en kaas
  • Hoofdgerecht
  • 35 min bereiding + 25 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Witlof rolletjes met ham en gegratineerde kaas uit de oven op een laagje romige aardappelpuree met bieslook

Pasta met garnalen en spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke romige spaghetti met spinazie en gebakken garnalen, een makkelijke en snelle maaltijd.

Vegetarische wraps
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2-3 personen
  • **

Deze goed gevulde wraps met groenten zoals paprika, champignons en kidneybonen zijn lekker kruidig en ideaal voor een dagje zonder vlees

Flammkuchen met spekjes en ui
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 12 min oventijd
  • 4 stuks
  • **

Met dit traditionele basisrecept met topping van crème fraiche, rode ui en spek maak je zelf de aller lekkerste flammkuchen!

Pasta met spek en peer
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • **

Verrassend pastarecept van gebakken spekjes met peer in een romige saus met walnoten, perfect voor in de herfst!

Vegetarische quiche met prei
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Een super lekkere hartige taart met prei, champignons en oude kaas die makkelijk te maken is, perfect als avondmaaltijd of lunch!