Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Creme fraiche

Crème fraîche is gemaakt van koeien- of geitenmelk en is een aangezuurde room door middel van bacteriën. Het is een frisse toevoeging in veel gerechten en kan tegenwoordig ook gemakkelijk vegan gebruikt worden. Er zijn veel alternatieven voor crème fraîche.

Mexicaanse pastasalade met mais
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijke pastasalade met een Mexicaanse twist. Heerlijk als bijgerecht, lunch of als volledige maaltijd.

Kokos cheesecakejes met mango crumble
  • Nagerecht
  • 45 min + 30 oventijd
  • 12 stuks
  • **

Deze tropische cheesecakejes vormen een lekker zomers toetje, ook heerlijk na de barbecue!

Kip in Parmaham met courgette
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Pasta in een romige pestosaus met stukjes kip gewikkeld in parmaham.

Spaghetti met pesto en gehaktballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijk pastagerecht met pestosaus en kruidige gehaktballetjes met oregano.

Romige rijstschotel met kip
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 20 oventijd
  • 4 personen
  • **

Rijst met kip en champignons in een romige saus met een krokant gegratineerd laagje bovenop

Ovenschotel met aardappel en falafel
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 20 oventijd
  • 2 personen
  • **

Vegetarische ovenschotel met puntpaprika en balletjes falafel en een romige saus

Gehaktballetjes in roomsaus met champignons
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Deze gekruide gehaktballetjes worden in een heerlijke zelfgemaakte roomsaus met champignons geserveerd. Lekker bij rijst of pasta!

Frittata met broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 35 oventijd
  • 3 personen
  • *

Een ideale manier om restjes mee op te maken of om groenten in te verstoppen.

Ovenschotel met bacon en ui
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 30 oventijd
  • 2 personen
  • **

Deze romige ovenschotel met ui en spek is een variant op de aardappel anders

Shoarma quiche met prei
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 45 oventijd
  • 4-6 personen
  • **

Vergeet het broodje shoarma, maak deze quiche met shoarma, prei en champignons

Pasta met broccoli en zalmballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 4 personen
  • **

Romige pasta met broccoli en heerlijke gehaktballetjes gemaakt van zalm

Patatas bravas van zoete aardappel
  • Bijgerecht
  • 15 min + 25 oventijd
  • 4 personen
  • **

Geroosterde zoete aardappel met een licht pikante Spaanse saus, heerlijk bij de tapas!

Gegratineerde wraps met steak
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 8 oventijd
  • 2 personen
  • **

Tortilla wraps uit de oven met gekruide biefstuk gegratineerd met kaas

Broccolisoep in broodhaasje
  • Lunch
  • 40 min
  • 4 stuks
  • **

Soep in een broodje in de vorm van een paashaas, lekker en leuk voor de paasbrunch

Mini flammkuchen met appel en geitenkaas
  • Hapjes en snacks
  • 30 min + 15 oventijd + 1 uur rijzen
  • 8 stuks
  • **

Deze kleine flammkuchen, of te wel tarte flambee, met krokante bodem en topping van appel en geitenkaas is lekker als borrelsnack.

Vegetarische taco’s met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 oventijd
  • 8 stuks
  • **

Vegetarisch gerecht van knapperige taco’s gevuld met geroosterde bloemkool en paprika in romige saus

Flammkuchen met champignons
  • Hapjes en snacks
  • 30 min + 15 oventijd + 1 uur rijzen
  • 2 grote
  • **

En krokante dunne bodem met een romige topping en spek en champignons

Pastaschotel met bloemkool
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 10 oventijd
  • 2 - 3 personen
  • **

Romige pasta uit de oven met bloemkool en een lekker korstje van cashewnoten

Gevulde zalm met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 15 oventijd
  • 4 stuks
  • **

Zalm met een romige vulling van spinazie, een feestelijk gerecht voor de Kerst

Tarte tatin met peer
  • Nagerecht
  • 35 min + 25 oventijd
  • 6 personen
  • ***

Om het kerstdiner gezellig af te sluiten: een op-zijn-kop taart met peer, sinaasappelschil en tijm

Aardappel spinazie schotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 40 oventijd
  • 4 personen
  • **

Romige aardappel ovenschotel met spinazie, ham en kaas

Visgratin met paprika
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 oventijd
  • 4 personen
  • *

Vis uit de oven met een heerlijke romige topping van paprika en kaas

Stroganoff met balletjes
  • Hoofdgerecht
  • 55 min
  • 4 personen
  • **

Gehaktballetjes in een romige stroganoffsaus met paprika en champignons

Ravioli met prei ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 10 oventijd
  • 2 a 3 personen
  • **

Comfortfood: romige pastaschotel met prei, spek en gevulde pasta.

Geroosterde paprikasoep met garnalen
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 glaasjes
  • **

Start je tapas avondje met deze glaasjes met een makkelijke paprikasoep en garnalen spiesjes

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×