Mozzarella is een heerlijk zacht kaasje uit Italië. Eigenlijk is het een verzamelnaam voor twee soorten verse kazen afkomstig van de waterbuffel en van de koe. Mozzarella heeft een frisse zachte smaak en is uitstekend voor pastagerechten, salades of als pizza topping.
Deze caprese toast is bereid met liefde en lekkere ingrediënten! Geroosterde sneetjes brood met zelfgemaakte kruidenboter, belegd met verse tomaat, romige mozzarella en smaakvolle basilicum. Heerlijk gesmolten in de pan, om te delen of lekker zelf op te eten…
Heerlijke portobello pizza's die je in 10 minuutjes in de oven of op de BBQ hebt staan. Portobello's gevuld met pizzasaus, tomaatjes, mozzarella en afgemaakt met basilicum. Een heerlijk gerecht dat perfect samengaat met een frisse salade!
Super lekker en heel makkelijk om te maken, deze dip van spinazie, artisjok en kaas. Heerlijk om in te dippen met crackers, tortillachips en groenten.
Een lekker gegratineerd sneetje stokbrood met kruidenroomkaas en gesmolten kaas van de BBQ. De perfecte starter van een gezellige barbecue en makkelijk te maken met maar 3 basis ingrediënten.
Hoe mooi zien deze gevulde aubergines met pesto, tomaten en mozzarella in een waaiervorm eruit? Lucky you: ze zijn ook erg lekker.
Een simpele pizza kan zo lekker zijn. Zeker als je hem zelf maakt. Deze pizza margherita met tomatensaus en kaas is zo klaar en smaakt extra lekker.
Heerlijke pasta pesto met gehakt, spinazie en tomaat. Lekker met mozzarella en pijnboompitjes. Super eenvoudig en snel te bereiden.
Deze lasagne zonder vlees bevat heel veel groenten zoals gegrilde courgette, paprika en champignons. Zonder bechamelsaus, maar wel met heerlijke mozzarella.
Deze feestelijke appetizer met klassieke Italiaanse smaken van tomaat, mozzarella en basilicum is leuk op een feestje of vooraf aan een diner.
Zelfgemaakte gehaktballetjes in tomatensaus met een italiaanse twist van mozzarella en basilicum uit de oven, lekker bij de pasta of wat brood.
Probeer eens deze lekkere variant van de pasta bolognese op basis van gnocchi met mozzarella uit de oven.
Een klassieke Italiaanse combi van tomaat, mozzarella en basilicum op een pitabroodje met stukjes kruidige kip. Een lekkere en snelle maaltijd.
Lekkere opgerolde pizza met een vulling van salami, mozzarella en basilicum. Lekker als avondmaal maar ook leuk als hapje.
Burrata is een soort zachte bol mozzarella die perfect combineert in deze herfstsalade met vijgen en noten
Deze pastasalade van orzo met tomaatjes, pesto en mozzarella is snel klaar en heerlijk als lunch op een warme dag of als bijgerecht bij de BBQ.
Dit eenpansgerecht met pasta, kip en Parmezaanse kaas heeft een lekkere krokante topping en is een makkelijk recept met weinig afwas.
Deze salade met venkel en sinaasappel wordt op het eiland Sicilië veel gemaakt. Nog lekkerder met een romige burrata erbij.
Een heerlijke Italiaanse ovenschotel vol met groenten, een beetje pittig en met romige gesmolten mozzarella. En dat allemaal vanaf €2,64,- per persoon. Lekker toch?
Heerlijke frisse Italiaanse broodsalade met focaccia, tomaatjes, mozzarella en verse basilicum met een heerlijke makkelijke dressing.
Verse kersen zijn heerlijk in deze frisse en zomerse salade met mozzarella, croutons, hazelnoten en een balsamico dressing.
Zin in pizza calzone, maar mag het ietsje goedkoper? Dit budgetproof recept is makkelijk te maken en kost je ongeveer €3,20 per persoon.
Een heerlijke pasta met tomatensaus en knapperige stukjes courgette in een laagje Parmezaanse kaas en geraspte mozzarella.