Mozzarella

Mozzarella is een heerlijk zacht kaasje uit Italië. Eigenlijk is het een verzamelnaam voor twee soorten verse kazen afkomstig van de waterbuffel en van de koe. Mozzarella heeft een frisse zachte smaak en is uitstekend voor pastagerechten, salades of als pizza topping.

Venkelsalade met sinaasappel
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Deze salade met venkel en sinaasappel wordt op het eiland Sicilië veel gemaakt. Nog lekkerder met een romige burrata erbij.

Panzanella
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke frisse Italiaanse broodsalade met focaccia, tomaatjes, mozzarella en verse basilicum met een heerlijke makkelijke dressing.

Spaghetti met krokante courgette
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • **

Een heerlijke pasta met tomatensaus en knapperige stukjes courgette in een laagje Parmezaanse kaas en geraspte mozzarella.

Courgette rolletjes
  • Hapjes en snacks
  • 25 min
  • 10 stuks
  • **

Een lekker en gezellig hapje: courgetterolletjes van gegrilde courgette met een vulling van o.a. pesto, mozzarella en tomaatjes.

Aubergine pizza’s
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 35 min oventijd + 20 min wachten
  • 8 stuks
  • *

Lekkere koolhydraatarme pizza’s gemaakt van aubergines. Extra veel groenten en met een lekkere pizza smaak door de saus, mozzarella en basilicum.

Lasagne bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Het traditionele recept voor lasagne bolognese met een kruidige gehaktsaus en een romige bechamelsaus.

Prikkers met aardbeien en mozzarella
  • Hapjes en snacks
  • 20 min
  • 10 stuks
  • *

Lekker hapje van zoete en hartige smaken van aardbeien, meloen en parmaham op een prikker. Perfect als borrelhapje op een feestje of mee naar een picknick.

Gegratineerde gnocchi ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 12 min oventijd
  • 2 personen
  • **

Een heerlijke met mozzarella gegratineerde gnocchi schotel in een romige paprikasaus uit de oven.

Borrelbrood met kaas
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 15 min oventijd
  • 1 brood
  • *

Gezellig voor bij de borrel om te delen; een plukbrood gevuld met kaas, kruidenboter en ui. En als je er een stukje uittrekt is hij extra cheesy door de mozzarella  

Knoflookbrood
  • Bijgerecht
  • 10 min + 12 min oventijd
  • 2 stuks
  • *

Brood met een laagje romige knoflookboter en kaas uit de oven. Serveer het in sneetjes bij de borrel of lekker om bij de lunch in je soep te dippen.

Pizza met pittig gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 2 pizza's
  • **

Lekkere zelfgemaakte pizza met geruld gehakt op smaak gebracht met rode peper gecombineerd met champignons en tomaatjes.

Bruschetta’s met courgette
  • Hapjes en snacks
  • 25 min
  • 12 stuks
  • *

Krokant gegrilde broodjes met knoflook en een heerlijke topping van gegrilde courgette en mozzarella

Lactosevrije quiche met aubergine
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min
  • 6 personen
  • **

Een heerlijke quiche met parmaham, aubergine, pesto en zongedroogde tomaten.

Pasta met raapstelen
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Makkelijk lente recept voor spaghetti met knoflook en verse raapstelen geserveerd met romige mozzarella

Snelle pizza van Turks brood
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 2 stuks
  • *

Deze heerlijke pizza op basis van Turks brood met (vega)gehakt, paprika en mozzarella schuif je zo de oven in en is in 30 min klaar!

Kip pesto ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Makkelijke ovenschotel van aardappeltjes met kip en een Italiaanse twist van pesto, tomaat en mozzarella

Zoete aardappel pizza
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 35 min oventijd
  • 2 stuks
  • **

In deze oranje bodem zit een heleboel zoete aardappel verstopt, lekker en gezond(er) dan een gewone pizza!

Boerenkool lasagne
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Heerlijke winterse variant op de lasagne met een romige bechamelsaus en geroerbakte boerenkool en champignons

Koolhydraatarme cannelloni bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 60 min + 20 min oventijd
  • 3 à 4 personen
  • *

Een koolhydraatarme ovenschotel van courgette cannelloni gevuld met een bolognese saus op een romige bodem van spinazie en ricotta

Melanzane parmigiana
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Heerlijk Italiaans recept voor melanzane parmigiana uit de oven met laagjes aubergine, mozzarella, tomatensaus en uiteraard Parmezaanse kaas

Italiaans gevulde courgette
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Gevulde courgette’s uit de oven met een Italiaans mengsel van gehakt, basilicum en mozzarella

Tomatenrisotto
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke smeuïge risotto gegaard in tomatensaus en bouillon geserveerd met burrata en geroosterde tomaatjes

Vegan pizza
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 12 min oventijd
  • 2 stuks
  • **

Een Mediterraanse pizza, helemaal plantaardig, met onder andere paprika, artisjok, spinazie en cashewmozzarella

Salade met meloen en ham
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke frisse salade met meloen, parmaham en mozzarella. Lekker als voorgerecht of bijgerecht

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!