Mozzarella

Mozzarella is een heerlijk zacht kaasje uit Italië. Eigenlijk is het een verzamelnaam voor twee soorten verse kazen afkomstig van de waterbuffel en van de koe. Mozzarella heeft een frisse zachte smaak en is uitstekend voor pastagerechten, salades of als pizza topping.

Caprese toast
  • Lunch recept
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Deze caprese toast is bereid met liefde en lekkere ingrediënten! Geroosterde sneetjes brood met zelfgemaakte kruidenboter, belegd met verse tomaat, romige mozzarella en smaakvolle basilicum. Heerlijk gesmolten in de pan, om te delen of lekker zelf op te eten…

Portobello pizza's
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 10 min oventijd
  • 2 stuks
  • *

Heerlijke portobello pizza's die je in 10 minuutjes in de oven of op de BBQ hebt staan. Portobello's gevuld met pizzasaus, tomaatjes, mozzarella en afgemaakt met basilicum. Een heerlijk gerecht dat perfect samengaat met een frisse salade!

Spinazie artisjok dip
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Super lekker en heel makkelijk om te maken, deze dip van spinazie, artisjok en kaas. Heerlijk om in te dippen met crackers, tortillachips en groenten.

Stokbrood van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 1 stokbrood
  • *

Een lekker gegratineerd sneetje stokbrood met kruidenroomkaas en gesmolten kaas van de BBQ. De perfecte starter van een gezellige barbecue en makkelijk te maken met maar 3 basis ingrediënten.

Aubergine waaier
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 45 min oventijd
  • 2 stuks
  • **

Hoe mooi zien deze gevulde aubergines met pesto, tomaten en mozzarella in een waaiervorm eruit? Lucky you: ze zijn ook erg lekker.

Verse pizza margherita
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 2 pizza's
  • **

Een simpele pizza kan zo lekker zijn. Zeker als je hem zelf maakt. Deze pizza margherita met tomatensaus en kaas is zo klaar en smaakt extra lekker.

Pasta met gehakt en pesto
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke pasta pesto met gehakt, spinazie en tomaat. Lekker met mozzarella en pijnboompitjes. Super eenvoudig en snel te bereiden.

Vegetarische groentelasagne
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Deze lasagne zonder vlees bevat heel veel groenten zoals gegrilde courgette, paprika en champignons. Zonder bechamelsaus, maar wel met heerlijke mozzarella.

Italiaanse amuse lepels
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 10 lepels
  • **

Deze feestelijke appetizer met klassieke Italiaanse smaken van tomaat, mozzarella en basilicum is leuk op een feestje of vooraf aan een diner.

Gehaktballetjes uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Zelfgemaakte gehaktballetjes in tomatensaus met een italiaanse twist van mozzarella en basilicum uit de oven, lekker bij de pasta of wat brood.

Gnocchi bolognese ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Probeer eens deze lekkere variant van de pasta bolognese op basis van gnocchi met mozzarella uit de oven.

Pizza dip
  • Hapjes en snacks
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 1 schaaltje
  • *

Het ideale borrelhapje: pizzasaus en topping in een schaaltje om uit te dippen

Pitabroodje caprese
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 5 stuks
  • *

Een klassieke Italiaanse combi van tomaat, mozzarella en basilicum op een pitabroodje met stukjes kruidige kip. Een lekkere en snelle maaltijd.

Stromboli (opgerolde pizza)
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Lekkere opgerolde pizza met een vulling van salami, mozzarella en basilicum. Lekker als avondmaal maar ook leuk als hapje.

Vijgen salade met burrata
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Burrata is een soort zachte bol mozzarella die perfect combineert in deze herfstsalade met vijgen en noten

Orzo salade met pesto
  • Lunch recept
  • 20 min
  • 4-6 personen
  • *

Deze pastasalade van orzo met tomaatjes, pesto en mozzarella is snel klaar en heerlijk als lunch op een warme dag of als bijgerecht bij de BBQ.

Kip parmezaan met pasta uit 1 pan
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Dit eenpansgerecht met pasta, kip en Parmezaanse kaas heeft een lekkere krokante topping en is een makkelijk recept met weinig afwas.

Venkelsalade met sinaasappel
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Deze salade met venkel en sinaasappel wordt op het eiland Sicilië veel gemaakt. Nog lekkerder met een romige burrata erbij.

Vegetarische tortellini ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 10 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke Italiaanse ovenschotel vol met groenten, een beetje pittig en met romige gesmolten mozzarella. En dat allemaal vanaf €2,64,- per persoon. Lekker toch?

Panzanella
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke frisse Italiaanse broodsalade met focaccia, tomaatjes, mozzarella en verse basilicum met een heerlijke makkelijke dressing.

Salade met kersen en mozzarella
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Verse kersen zijn heerlijk in deze frisse en zomerse salade met mozzarella, croutons, hazelnoten en een balsamico dressing.

Pizza calzone met tonijn
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Zin in pizza calzone, maar mag het ietsje goedkoper? Dit budgetproof recept is makkelijk te maken en kost je ongeveer €3,20 per persoon.

Spaghetti met krokante courgette
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • **

Een heerlijke pasta met tomatensaus en knapperige stukjes courgette in een laagje Parmezaanse kaas en geraspte mozzarella.

Cannelloni met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Deze ovenschotel met cannelloni pasta gevuld met gehakt en paprika is perfect voor een doordeweekse dag