Mozzarella

Mozzarella is een heerlijk zacht kaasje uit Italië. Eigenlijk is het een verzamelnaam voor twee soorten verse kazen afkomstig van de waterbuffel en van de koe. Mozzarella heeft een frisse zachte smaak en is uitstekend voor pastagerechten, salades of als pizza topping.

Gnocchi met spinazie en chorizo
  • Hoofdgerecht
  • 30 MIN + 15 OVENTIJD
  • 3 PERSONEN
  • *

Makkelijke pastarecept: ovenschotel met gnocchi, chorizo worst, verse spinazie en mozzarella

Sandwich torentje met rosbief
  • Lunch
  • 25 MINUTEN
  • 8 STUKS
  • *

Deze torentjes van brood, rosbief en mozzarella zijn het ideale hapje voor op een feestje of bij de high tea

Kipfilet caprese
  • Hoofdgerecht
  • 20 MIN + 20 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • *

Makkelijk kerstrecept; Italiaanse kipfilet met mozzarella, tomaat en basilicum 

Plaatpizza Hawaï
  • Hoofdgerecht
  • 25 MIN + 25 MIN OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekkere zelfgemaakte pizza met ham, ananas, tomaatjes en een pittige bite van rode peper

Hartige Italiaanse muffins
  • Lunch
  • 20 MINUTEN + 30 OVENTIJD
  • 6 STUKS
  • **

Een lekkere snack voor tussendoor of op een feestje; hartige muffins met pijnboompitten, mozzarella en tomaatjes

Bladerdeegtaartjes met pesto
  • Hapjes en snacks
  • 15 MINUTEN + 20 OVENTIJD
  • 6 STUKS
  • *

Snelle en makkelijke hartige snack met tomaat, mozzarella en pesto

Gnocchi met biefstukreepjes
  • Hoofdgerecht
  • 40 MIN + 15 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Heerlijke pastaschotel met gnocchi, sperziebonen, biefstukreepjes en tomatensaus uit de oven

Stokbrood van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 25 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Maak met maar 3 ingrediënten een lekkere snack met mozzarella en pesto voor bij de bbq

Focaccia met olijven
  • Bijgerecht
  • 20 MIN + 45 WACHTEN + 30 OVENTIJD
  • 6 PERSONEN
  • **

Simpel recept voor lekkere zelfgemaakte focaccia met mozzarella, olijven en rozemarijn

Kleine quiche met restjes
  • Lunch
  • 25 MIN + 20 OVENTIJD
  • 2 PERSONEN
  • **

Heb je ook nog allerlei restjes in de koelkast? maak er een een lekkere quiche van!   

Plaatpizza met parmaham en pesto
  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN + 25 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Rijk belegde plaatpizza met courgette, paprika, mozzarella, parmaham en zelfgemaakte pesto

Panini met mozzarella
  • Lunch
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke zelfgemaakte Italiaanse panini met tomaat, mozzarella, balsamico en basilicum.

Pastaschelpen met groenten en geitenkaas
  • Hoofdgerecht
  • 40 MIN + 12 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

  Erg lekker vegetarisch recept van pastaschelpen gevuld met geitenkaas, paprika en courgette

Amusehapje met mozzarella
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Vegetarisch amuse hapje met spinazieblaadjes en pastaschelpen gevuld met mozzarella en tomaat.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!