Ricotta

Ricotta heeft als een van de weinige kazen een laag zout- en vetgehalte en is daardoor perfect voor calorie lagere gerechten. Ricotta is gemaakt van koeien of schapenmelk en heeft een romige, zachte smaak.

Pizza met groene asperges en ricotta
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 20 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijke pizza met mooie contrasterende smaken zoals zoetzure citroen, romige ricotta, zoute ansjovis, zoete tomatensaus en natuurlijk gegrilde groene asperges.

Gebakken ricotta dip uit de oven
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 1 portie
  • *

Upgrade je borrelplank met deze romige ricotta dip uit de oven met citroen en rozemarijn. Heerlijk met wat (zelfgemaakt) focaccia brood of knapperige toastjes.

Zalmrollade met groene asperges
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • ***

Een feestelijk hoofdgerecht voor kerst of tijdens een diner van opgerolde zalm met ricotta, dille en asperges en een crunch van hazelnoot

Pastarol met spinazie (rotolo)
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 30 min koken
  • 4 personen
  • **

Een zelfgemaakte rollade van pasta gevuld met romige spinazie en pompoen geserveerd met pesto. Een heerlijk vegetarisch (kerst)gerecht!

Quiche met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Een heerlijke goed gevulde herfstquiche met blokjes pompoen, spinazie en pecannoten. De geitenkaas en ricotta maken de vulling lekker romig en vol van smaak. 

Pastaschelpen met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • **

Vegetarische pastaschotel met grote pastaschelpen (conchiglioni) gevuld met ricotta en spinazie in een heerlijke tomatensaus

Lasagnette
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 3-4 personen
  • *

Makkelijke en snelle variant op de lasagne zonder oven maar uit de pan met stukjes lasagnebladen in een heerlijke saus

Hartige taartjes met paddenstoelen
  • Voorgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 6 stuks
  • **

Heerlijke hartige bladerdeegtaartjes gevuld met ricotta en paddenstoelen. Heel ekker als voorgerecht of als lunch.

Koolhydraatarme cannelloni bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 60 min + 20 min oventijd
  • 3 à 4 personen
  • *

Een koolhydraatarme ovenschotel van courgette cannelloni gevuld met een bolognese saus op een romige bodem van spinazie en ricotta

Fusilli pasta met pistache pesto en ricotta
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Vegetarische pasta met courgette en zelfgemaakte pesto van pistachenootjes geserveerd met een dot ricotta.

Koolhydraatarme lasagne
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 2 – 3 personen
  • *

Een heerlijke koolhydraatarme lasagne van pompoen en courgette, met een vulling van spinazie, ricotta en een tomatensaus

Aubergine rolletjes met couscous
  • Hapjes en snacks
  • 40 min
  • 15 stuks
  • **

Deze vegetarische aubergine hapjes zijn gevuld met couscous en ricotta

Gegrilde paprika rolletjes met pesto
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 30 min + afkoelen
  • 8 stuks
  • **

Een lekker vegetarisch hapje van gegrilde paprika rolletjes gevuld met pesto, ricota en walnoot, ideaal voor bij een tapasavondje of als borrelhapje

Zalm in filodeeg
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min
  • 5 stuks
  • **

Dat zalm en spinazie perfect combineren is geen geheim, en al helemaal in dit knapperige pakketje van filodeeg. Ook leuk om te serveren met kerst of een etentje.

Cannelloni met spinazie en zalm
  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 30 min oventijd
  • 3-4 personen
  • **

Deze opgerolde pastarolletjes gevuld met verse zalm en romige spinazie is een heerlijke ovenschotel

Bietenlasagne met walnoten
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Een heerlijke vegetarische ovenschotel met rode biet, een romige ricottasaus en crunchy walnoten

Gevulde aubergine rolletjes
  • Hapjes en snacks
  • 25 min
  • 12 hapjes
  • **

Deze plakken gegrilde groenten gevuld met ricotta en olijven tapenade zijn een perfect vegetarisch hapjes voor een tapas avond!

Pizza met perzik en ricotta
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 15 min oventijd
  • 2 pizza's
  • **

Zomerse pizza met plakjes perzik op een laagje romige ricotta met gekarameliseerde ui

Zelfgemaakte ravioli met ricotta
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 - 6 personen
  • **

Met dit recept inclusief video laat ik stap voor stap zien hoe je zelf lekkere verse ravioli kunt maken!

Citroen pannenkoekjes met maanzaad
  • Ontbijt
  • 40 min
  • 20 stuks
  • **

Frisse mini pannenkoekjes met citroen en maanzaad, een perfecte combi!

Lasagne muffins
  • Lunch
  • 40 min + 25 min oventijd
  • 12 stuks
  • **

Hoe leuk zijn deze mini lasagnes gemaakt in een muffinvorm? Lekker als hapje of lunch!

Pannenkoekjes met ricotta en framboos
  • Ontbijt
  • 40 min
  • 20 stuks
  • **

Frisse lichte pannenkoekjes die lekker zijn als zoet ontbijt of snack tussendoor.

Hartige taart met groenterolletjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 37 min
  • 3-4 personen
  • **

Krokante quiche van croissantdeeg met ricottavulling en rolletjes van courgette en wortel.

Ravioli lasagne bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 15 min
  • 2-3 personen
  • **

Lasagne bolognese kennen we allemaal, maar maak ook eens deze variant met laagjes gevulde ravioli met maar 6 ingrediënten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!