Ricotta heeft als een van de weinige kazen een laag zout- en vetgehalte en is daardoor perfect voor calorie lagere gerechten. Ricotta heeft een romige, zachte smaak en je kunt er o.a. lekkere hapjes, hoofdgerechten en nagerechten mee maken. Bekijk hier de lekkerste ricotta recepten.
De smaken in deze ravioli ovenschotel met prei, romige ricotta, zoute spek en krokante walnoot combineren echt fantastisch bij elkaar. Dus dit is zeker een blijvertje bij ons thuis! Probeer het zelf ook eens, in 15 minuutjes heb je dit al in de oven staan.
Hoofdgerecht
15 min + 15 min oventijd
3 pers.
Je kunt gerust van stamppot genieten in de zomer met deze lichte en frisse variant met little gem sla, snijbonen en ricotta. Een smeuïge mix van kruimige aardappels, romige ricotta en knapperige groenten. Top het geheel af met hartige spekjes (vega) voor een heerlijke hartige touch. Voedzaam en eenvoudig om te maken.
Hoofdgerecht
25 min
2 pers.
Hoofdgerecht
40 min
2 pers.
Steel de show aan tafel en serveer deze mooie open lasagne met tomatensaus, ricotta en verse spinazie.
Bekijk receptDeze vegetarische spaghettitaart is een smaakvol en kleurrijk gerecht vol met groenten zoals courgette, paprika in een heerlijke tomatensaus. Volg ons eenvoudige recept en maak de spaghetti al dente, meng met de saus en bak in de oven totdat de spaghettitaart knapperig en goudbruin is.
Hoofdgerecht
35 min + 25 min oventijd
4 pers.