Ricotta

Ricotta heeft als een van de weinige kazen een laag zout- en vetgehalte en is daardoor perfect voor calorie lagere gerechten. Ricotta is gemaakt van koeien of schapenmelk en heeft een romige, zachte smaak.

Pinsa met courgette
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 5 min oventijd
  • 1 stuk
  • *

Verrukkelijke pinsa met courgette, een snelle maaltijd die in slechts 15 minuten op tafel staat. Met een luchtige bodem, belegd met plakjes courgette en romige ricotta met wat citroenrasp en peper en zout. Heerlijk om direct te serveren.

Zomerstamppot met ricotta
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Je kunt gerust van stamppot genieten in de zomer met deze lichte en frisse variant met little gem sla, snijbonen en ricotta. Een smeuïge mix van kruimige aardappels, romige ricotta en knapperige groenten. Top het geheel af met hartige spekjes (vega) voor een heerlijke hartige touch. Voedzaam en eenvoudig om te maken.

Courgette ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Lichte en vegetarische ovenschotel met plakjes courgette en aardappel in een romige pestosaus en pijnboompitjes uit de oven. Courgette is een lekkere lichte groente die bijna bij iedereen in de smaak valt en ook in een ovenschotel heerlijk is.

Gnocchi met spinazie uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Geniet van een heerlijke vegetarische ovenschotel met gnocchi, verse spinazie en romige ricotta met citroen. Dit eenvoudige recept combineert de smaken van frisse citroen, hartige Parmezaanse kaas en krokante pijnboompitten.

Spaghettitaart
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Deze vegetarische spaghettitaart is een smaakvol en kleurrijk gerecht vol met groenten zoals courgette, paprika in een heerlijke tomatensaus. Volg ons eenvoudige recept en maak de spaghetti al dente, meng met de saus en bak in de oven totdat de spaghettitaart knapperig en goudbruin is.

Bladerdeegpakketjes met spinazie en spekjes
  • Bijgerecht
  • 20 min + 15 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Serveer deze heerlijke snacks van bladerdeeg gevuld met spinazie, ricotta en spek als hapje of als avondmaaltijd met een salade.

Groentestrudel met spinazie
  • Voorgerecht
  • 30 min + 35 min oventijd
  • 1 strudel
  • **

Knapperig bladerdeeg met een heerlijke vulling van o.a. spinazie, ricotta en walnoten. Een heerlijk gerecht voor de feestdagen of een ander dinertje.

Gevulde portobello in tomatensaus
  • Bijgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Een overheerlijk ovengerecht met portobello´s gevuld met ricotta en paprika en gegratineerd met kaas. Lekker met wat verse peterselie eroverheen.

Cannelloni met spinazie en zalm
  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 30 min oventijd
  • 3 à 4 personen
  • **

Deze opgerolde pastarolletjes gevuld met verse zalm en romige ricotta en verse spinazie maken samen een heerlijke ovenschotel. Extra lekker door de pijnboompitjes.

Bruschetta met gegrilde groenten
  • Hapjes en snacks
  • 30 min
  • 10 stuks
  • *

Een heerlijk bruschetta recept met gegrilde groenten zoals courgette, paprika en aubergine en ricotta met citroen.

Gegrild paprika hapje met pesto
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 30 min
  • 8 stuks
  • **

Een lekker vegetarisch paprika hapje van gegrilde paprika rolletjes gevuld met pesto, ricotta en walnoot. Een ideaal borrelhapje.

Romige koffie mousse met ricotta
  • Nagerecht
  • 15 min + 2 uur
  • 3-4 personen
  • *

Een heel eenvoudig, maar o zo heerlijk Italiaans dessert met een super romige koffie crème. Serveer het extra leuk in een glaasje met lekkere toppings.

Gnocchi traybake met pesto
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Super makkelijke bakplaat met gnocchi, groenten en pesto uit de oven. In 10 minuten voorbereid en heerlijk met de romige ricotta erbij.

Pasta met pesto en geroosterde tomaatjes
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Vegetarische pasta met pesto en geroosterde courgette en tomaatjes uit de oven. Een simpel maar smaakvol hoofdgerecht dat je in 15 minuutjes al in de oven hebt staan.

Cannelloni met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Deze ovenschotel met cannelloni pasta gevuld met gehakt en paprika is perfect voor een doordeweekse dag

Pizza met groene asperges en ricotta
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 20 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijke pizza met mooie contrasterende smaken zoals zoetzure citroen, romige ricotta, zoute ansjovis, zoete tomatensaus en natuurlijk gegrilde groene asperges.

Hartige galette met paddenstoelen
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • ***

Rustieke taart van paddenstoelen, spekjes en tijm met een krokante half dichtgevouwen deegrand

Bruschetta met avocado en ham
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 8 stuks
  • *

Een heerlijke combinatie van pesto, avocado, romige ricotta en parmaham op een knapperig geroosterd broodje.

Gebakken ricotta dip uit de oven
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 1 portie
  • *

Upgrade je borrelplank met deze romige ricotta dip uit de oven met citroen en rozemarijn. Heerlijk met wat (zelfgemaakt) focaccia brood of knapperige toastjes.

Zalmrollade met groene asperges
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • ***

Een feestelijk hoofdgerecht voor kerst of tijdens een diner van opgerolde zalm met ricotta, dille en asperges en een crunch van hazelnoot

Pastarol met spinazie (rotolo)
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 30 min koken
  • 4 personen
  • **

Een zelfgemaakte rollade van pasta gevuld met romige spinazie en pompoen geserveerd met pesto. Een heerlijk vegetarisch (kerst)gerecht!

Quiche met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Een heerlijke goed gevulde herfstquiche met blokjes pompoen, spinazie en pecannoten. De geitenkaas en ricotta maken de vulling lekker romig en vol van smaak. 

Ricotta spinazieballetjes
  • Voorgerecht
  • 50 min
  • 4 personen
  • **

Deze zachte spinazieballetjes met ricotta en Parmezaanse kaas kook je net als ravioli in een paar minuutjes gaar. Serveer ze lekker in de salie boter.

Filodeegtaartjes met zalm
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 9 stuks
  • **

Lekkere krokante filodeegbakjes gevuld met frisse ricotta en gerookte zalm. Een lekker hapje voor op een feestje of bij een high tea of lunch