Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Ricotta

Fusilli pasta met pistache pesto en ricotta
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Vegetarische pasta met courgette en zelfgemaakte pesto van pistachenootjes geserveerd met een dot ricotta.

Koolhydraatarme lasagne
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 2 – 3 personen
  • *

Een heerlijke koolhydraatarme lasagne van pompoen en courgette, met een vulling van spinazie, ricotta en een tomatensaus

Courgette rolletjes
  • Hapjes en snacks
  • 25 min
  • 10 stuks
  • *

Een lekker en verantwoord hapje van gegrilde plakken courgette met een romige pestovulling en pijnboompitjes

Aubergine rolletjes met couscous
  • Hapjes en snacks
  • 40 min
  • 15 stuks
  • **

Deze vegetarische aubergine hapjes zijn gevuld met couscous en ricotta

Gegrilde paprika rolletjes met pesto
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 30 min + afkoelen
  • 8 stuks
  • **

Een lekker vegetarisch hapje van gegrilde paprika rolletjes gevuld met pesto, ricota en walnoot, ideaal voor bij een tapasavondje of als borrelhapje

Zalm in filodeeg
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min
  • 5 stuks
  • **

Dat zalm en spinazie perfect combineren is geen geheim, en al helemaal in dit knapperige pakketje van filodeeg. Ook leuk om te serveren met kerst of een etentje.

Cannelloni met spinazie en zalm
  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 30 min oventijd
  • 3-4 personen
  • **

Deze opgerolde pastarolletjes gevuld met verse zalm en romige spinazie is een heerlijke ovenschotel

Bietenlasagne met walnoten
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Een heerlijke vegetarische ovenschotel met rode biet, een romige ricottasaus en crunchy walnoten

Gevulde aubergine rolletjes
  • Hapjes en snacks
  • 25 min
  • 12 hapjes
  • **

Deze plakken gegrilde groenten gevuld met ricotta en olijven tapenade zijn een perfect vegetarisch hapjes voor een tapas avond!

Pizza met perzik en ricotta
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 15 min oventijd
  • 2 pizza's
  • **

Zomerse pizza met plakjes perzik op een laagje romige ricotta met gekarameliseerde ui

Zelfgemaakte ravioli met ricotta
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 - 6 personen
  • **

Met dit recept inclusief video laat ik stap voor stap zien hoe je zelf lekkere verse ravioli kunt maken!

Citroen pannenkoekjes met maanzaad
  • Ontbijt
  • 40 min
  • 20 stuks
  • **

Frisse mini pannenkoekjes met citroen en maanzaad, een perfecte combi!

Lasagne muffins
  • Lunch
  • 40 min + 25 min oventijd
  • 12 stuks
  • **

Hoe leuk zijn deze mini lasagnes gemaakt in een muffinvorm? Lekker als hapje of lunch!

Pannenkoekjes met ricotta en framboos
  • Ontbijt
  • 40 min
  • 20 stuks
  • **

Frisse lichte pannenkoekjes die lekker zijn als zoet ontbijt of snack tussendoor.

Hartige taart met groenterolletjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 37 min
  • 3-4 personen
  • **

Krokante quiche van croissantdeeg met ricottavulling en rolletjes van courgette en wortel.

Ravioli lasagne bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 15 min
  • 2-3 personen
  • **

Lasagne bolognese kennen we allemaal, maar maak ook eens deze variant met laagjes gevulde ravioli met maar 6 ingrediënten.

Vegetarische cannelloni
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 25 oventijd
  • 3 personen
  • **

Vegetarische pastarolletjes gevuld met verschillende groenten en ricotta in een heerlijke tomatensaus

Bladerdeegbroodjes met kip
  • Hapjes en snacks
  • 45 min + 25 oventijd
  • 8 stuks
  • **

Deze vlechtbroodjes met bladerdeeg zijn gevuld met pulled chicken met een Mexicaanse twist!

Pasta boerenkoolpesto met rookworst
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Winters pastagerecht met Hollandse twist van zelfgemaakte pesto van boerenkool en rookworst.

Ster ravioli met truffel
  • Hoofdgerecht
  • 65 min
  • 2 personen
  • ***

Feestelijke vegetarische ravioli met ricotta truffel vulling en gebakken paddenstoelen

Pasta met spinazie en kabeljauw
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 oventijd
  • 2 personen
  • **

Romige pasta met spinazie en een stukje kabeljauw uit de oven met een krokant korstje

Pizza met vijgen
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 15 oventijd
  • 2 pizza's
  • **

Zelfgemaakte pizza’s met een heerlijke herfstige topping van vijgen en blauwe kaas

Tomaten quiche met basilicum
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 50 oventijd
  • 3-4 personen
  • **

Een lichte quiche met ricotta en lekkere zoetsappige tomaatjes

Toast met ricotta en gegrilde perzik
  • Lunch
  • 15 min
  • 4 stuks
  • *

De verrassende combinatie van ricotta, gegrilde wilde perzik en honing is heerlijk op geroosterd brood

Bladerdeegpakketjes met spinazie en spekjes
  • Bijgerecht
  • 20 min + 15 oventijd
  • 6 stuks
  • *

Serveer deze heerlijke snacks van bladerdeeg gevuld met spinazie, ricotta en spek als hapje of als avondmaaltijd met een salade.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×