Ricotta heeft als een van de weinige kazen een laag zout- en vetgehalte en is daardoor perfect voor calorie lagere gerechten. Ricotta heeft een romige, zachte smaak en je kunt er o.a. lekkere hapjes, hoofdgerechten en nagerechten mee maken. Bekijk hier de lekkerste ricotta recepten.
Feestelijke vegetarische ravioli met ricotta truffel vulling en gebakken paddenstoelen
Romige pasta met spinazie en een stukje kabeljauw uit de oven met een krokant korstje
De verrassende combinatie van ricotta, gegrilde wilde perzik en honing is heerlijk op geroosterd brood
Deze gezonde hapjes zijn een verrassende variant op de klassieke toastjes
Deze ovenschotel met courgette cannelloni gevuld met spinazie in tomatensaus ziet er niet alleen leuk uit maar is ook heerlijk en koolhydraatarm
Vegetarische rolletjes van aubergine gevuld met romige ricotta en walnoot
Dit recept is ideaal voor in de stoomoven en zet zo een heerlijke vegetarische maaltijd op tafel.
Krokante hartige taart met een zachte vulling van ricotta en courgette linten, heerlijk recept voor Pasen!
Dit heerlijke voorgerecht van zoete gekarameliseerde peer met ham en ricotta is heel eenvoudig zelf te maken.
Vegetarische gevulde cognilioni schelpen met ricotta en paprika in een tomatensaus
Stukje varkenshaas omwikkeld met spek met frisse ricotta en paprika, lekker met wat groenten en aardappeltjes.
Lekkere combi van spaghetti met pancetta, walnoten en citroen met gegrilde vijgen en romige ricotta
Heerlijke verse vijgen gevuld met ricotta en walnoot en een krokant korstje van spek. Ook lekker als tapasgerecht.