Ricotta

Ricotta heeft als een van de weinige kazen een laag zout- en vetgehalte en is daardoor perfect voor calorie lagere gerechten. Ricotta is gemaakt van koeien of schapenmelk en heeft een romige, zachte smaak.

Pastaschelpen met ricotta
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 20 min oventijd
  • 2 tot 3 personen
  • **

Vegetarische gevulde cognilioni schelpen met ricotta en paprika in een tomatensaus

Varkenshaas met spek en ricotta
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 8 stuks
  • *

Stukje varkenshaas omwikkeld met spek met frisse ricotta en paprika, lekker met wat groenten en aardappeltjes.

4 kazen plaattaart
  • Hoofdgerecht
  • 20 MIN + 30 OVENTIJD
  • 2 PERSONEN
  • *

Snelle zelfgemaakte pizza quattro formaggi met courgette, tomaten en 4 soorten kaas 

Bruschetta's met geroosterde tomaat
  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 8 STUKS
  • *

Kleurrijk voorgerecht of hapje: krokante toast met frisse ricotta, pesto en geroosterde tomaatjes uit de oven

Pasta met pesto en geroosterde tomaatjes
  • Hoofdgerecht
  • 15 MIN + 20 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Vegetarische pasta met pesto en geroosterde courgette en tomaatjes uit de oven

Cannelloni met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 20 MIN + 35 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Deze ovenschotel met cannelloni pasta gevuld met gehakt en paprika is perfect voor een doordeweekse dag

Ricotta spinazieballetjes
  • Voorgerecht
  • 50 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Deze spinazieballetjes met ricotta en parmezaanse kaas kook je net als ravioli in een paar min gaar

Filodeegtaartjes met zalm
  • Hapjes en snacks
  • 20 MIN + 20 OVENTIJD + AFKOELEN
  • 9 STUKS
  • **

Fris lentehapje van krokante filodeegbakjes gevulde met frisse ricotta en gerookte zalm

Tonijntartaar met balsamico
  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Mooie starter van je kerstdiner: tartaar van rauwe tonijn met ricotta, balsamico en pijnboompitten

Pasta met verse vijgen
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere combi van spaghetti met pancetta, walnoten en citroen met gegrilde vijgen en romige ricotta

Gevulde kipfilet met champignons
  • Hoofdgerecht
  • 30 MIN + 25 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • *

 Gevulde kip met een romig mengsel van champignons omwikkeld met ontbijtspek

Kabeljauw met pijnboompittenkorstje
  • Hoofdgerecht
  • 45 MIN + 20 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekkere vis met een krokant laagje van pijnboompitten op een mengsel van spinazie, ricotta en tomaatjes

Bruschetta met aubergine
  • Voorgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 12 STUKS
  • *

Lekker hapje voor een borrelavondje: geroosterd brood met ricotta en aubergine

Hartige galette met paddenstoelen
  • Hoofdgerecht
  • 70 MIN + 25 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • ***

Rustieke taart van paddenstoelen, spekjes en tijm met een krokante half dichtgevouwen deegrand

Vijgen met ricotta en spek
  • Voorgerecht
  • 25 min + 8 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Heerlijke verse vijgen gevuld met ricotta en walnoot en een krokant korstje van spek. Ook lekker als tapasgerecht.

Courgettetaart met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 50 MINUTEN + 1 UUR OVENTIJD
  • 4 TOT 6 PERSONEN
  • **

Glutenvrije tip lekkere quiche gevuld met spinazie en ricotta met aan de buitenzijde plakken courgette i.p.v deeg

Pastaschotel met courgette en spek
  • Hoofdgerecht
  • 45 MIN + 20 MIN OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekkere goed gevulde pastaschotel met groente, ricotta, walnoten en gebakken spekblokjes.

Tortilla pesto rolletjes
  • Hapjes en snacks
  • 20 min
  • 6 personen
  • **

Lekkere Italiaanse wraprolletjes met pesto en parmaham, een aanrader voor elk feestje!

  • 1
  • 2
  • 3
  • Volgende